Hyvää ruokahalua: Näin lentokoneruoka valmistuu Venäjällä - katso

06.03.2010 09:20 - Johannes Saukko

Lentokoneruoka, oli se melkein millaista hyvänsä, on yksi maailman haukutuimpia aterioita. Kurkistakaamme kulissien taakse, sinne missä nuo tarjottimien antimet valmistuvat.

Englishrussia.com-nettisivusto pääsi seuraamaan tomaatin matkaa lastauslaiturilta eri vaiheiden kautta nälkäisen lentomatkustajan eteen. Kiehtova kuvasarja kuvattiin Moskovan Domodedovon kansainvälisellä lentokentällä.

Kuvasarjasta huomaa, että tehokkuus lentoruoan valmistuksessa on viety äärimilleen. Kaikkia ruokalajeja valmistetaan kerralla järjettömät määrät, ja linjatyöntekijät asettelevat sopivan annoksen kutakin lajia edessään viilettävälle loputtomalle jonolle tarjoiluastioita.

Kaikki ruoka ei pakastettuna näytä siltä, miltä lämmitettynä. Esimerkiksi perunamuusi on aterian kasausvaiheessa kuin pätkittyä banaania. Mielenkiintoista on myös se, että kärryt, joissa ruokia kuljetetaan pestään ja steriloidaan ennen kuin ruoka lastataan niihin. Lentokoneruokaa valmistetaan mega-keittiössä, jossa uusin tekniikka on käytössä. Muun muassa kuumat ruuat pikajäädytetään välittömästi valmistuksen jälkeen.

Katso kuvat lentokoneruoan valmistusprosessista tästä (Englishrussia.com)

Mondo-matkailulehden päätoimittaja Heikki Valkama kertoi Voicelle aiemmin faktoja lentokoneruoan valmistuksesta. Valkama muun muassa selitti, että ruoka valmistetaan usein kuukausia ennen syömistä, ja Suomessa ruokaa tekee ainoastaan kaksi yritystä, joten eri lentoyhtiöiden ruoissa ei Suomesta lähdettäessä paljon eroja ole.

Kilpailut

Uusimmat