Jenkkimies sai liikennesakon mitätöityä sekuntikellon avulla

09.04.2010 15:39 -

Floridalainen matematiikanopettaja lähti sekuntikellon kanssa kaupungille, kun hänen vaimonsa sai sakon punaisia päin ajamisesta.

Mike Mogilin vaimo oli sitä mieltä, että hänelle sakot aiheuttaneen risteyksen keltainen valo palaa liian vähän aikaa. Risteyksessä oleva valvontakamera sakottaa kaikkia punaisia päin ajavia, joten Mogil päätti tarkistaa, pitääkö hänen vaimonsa väite paikkansa.

Collierin alueen liikennesääntöjen mukaan 45 mailin nopeusrajoitusalueella keltaisen valon pitäisi palaa vähintään 4,5 sekuntia. Mogil sai kyseisessä risteyksessä 15 mittauksen keskiarvoksi vain 3,8, mikä osoitti hänen vaimonsa olleen oikeassa.

NBC2-sivuston mukaan Mogil sai näillä perustein vaimonsa sakon peruttua. Collierin liikenneviranomaiset kertovat NBC2:lle, että he aikovat tarkastaa 200 risteystä alueelta, ja mitata toimivatko keltaiset valot niissä niin kuin pitäisi.

Mogil sekuntikelloineen on kuitenkin ehtinyt jo edelle, sillä hän oli käynyt mittaamassa 65 risteyksen keltaiset valot. Matematiikanopettajan mukaan vain 7 mitatusta 65 keltaisesta valosta palaa riittävän pitkään.

Kilpailut

Uusimmat