Matkanjärjestäjillä päänvaivaa tulivuoren purkauksen takia – vaikuttaa tuhansiin suomalaisiin lomailijoihin

16.04.2010 14:49 -

Islannissa käynnissä oleva tulivuoren purkautuminen on sulkenut lentoliikenteen lähes täysin. Tämä aiheuttaa luonnollisesti paljon päänvaivaa myös matkanjärjestäjille ja tuhansille lomailijoille.

Aurinkomatkojen tiedottaja Tuomo Meretniemi kertoi Voicelle, että lomailijat eivät pääse nyt luonnollisesti lähtemään lomamatkoilleen eivätkä sieltä pois. Tällä hetkellä Aurinkomatkat tiedottaa tilanteestaan huomisen ja tämän päivän asiakkaitaan lentojen peruuntumisista ja matkojen mahdollisista siirtämisistä.

- Yritämme miettiä, mitä ratkaisuja on. Osa asiakkaista siirtää matkavarauksensa myöhempään ja ne kenelle matkan siirtäminen ei ole mahdollista saavat rahansa takaisin, Meretniemi kertoi.

Tällä hetkellä Aurinkomatkoilla on eri kohteissa majoitettuna 5000 lomailijaa ja tämän ja huomisen päivän aikana noin 3000 Aurinkomatkojen asiakasta ei pääse lomakohteeseen tai aikataulussa palaamaan kotimaahan.

- Sellaiset lomailijat, joiden nyt tänään tai huomenna pitäisi palata majoitetaan kohteissa hotelleihin ja avustetaan kaikin keinoin, Meretniemi jatkoi.

Meretniemen mukaan Aurinkomatkoilla tilannetta katsotaan päivä kerrallaan ja viranomaisohjeiden mukaisesti. Jos, Aurinkomatkojen asiakas ei pääse lähtemään varatulle lomamatkalleen tänään tai huomenna, eikä pysty matkaansa siirtämään, korvaa matkanjärjestäjä hänelle kokonaisuudessaan matkan hinnan.

Kilpailut

Uusimmat