Elokuvien ensi-iltapäiväksi keskiviikko?

31.05.2010 07:47 - Eeva Rajala

Finnkino suunnittelee elokuvien ensi-iltapäivän muuttamista perjantaista keskiviikolle. Finnkinon ohjelmistopäällikön Toni Lähteisen mukaan asiaa harkitaan.

Lähteinen kertoo Helsingin Sanomille, että keskiviikkona ensimmäiset halukkaat voivat jo mennä katsomaan uuden elokuvan ja samalla purkautuisi painetta viikonlopulta. Viikonloput kun ovat sesonkiaikaa teattereissa, kun taas alkuviikolla on hiljaisempaa.

Finnkino on aloittanut keskustelun asiasta. Markkinajohtajan ominaisuudessa sen muutospäätös todennäköisesti pakottaisi kaikki loput teatterit seuraamaan sen esimerkkiä. Suunnitelma saa kuitenkin vastustustakin. Esimerkiksi Future Filmin teatterilevityksestä vastaava Harry Päiväläinen kertoo lehdelle, ettei asiasta ole vielä ollut tarpeeksi keskustelua. Hänen mielestään toinen vaihtoehto ensi-iltapäiväksi olisi torstai.

Perjantaipäivän ensi-iltaperinne on rakoillut viime aikoina, kun vuosittain tulee kymmenkunta elokuvaa ensi-iltaan keskiviikkoisin. Tällaisia elokuvia ovat muun muassa pari viikkoa sitten ensi-iltansa saanut Prince of Persia sekä ylihuomenna ensi-iltansa saava Sinkkuelämää 2.

Lähde: Helsingin Sanomat

Kilpailut

Uusimmat