Näin turisteja huijataan ulkomailla

17.06.2010 18:15 -

Uusimmassa Mondo-matkailulehdessä on listattu yleisimpiä huijauksia, joihin turistit ulkomailla törmäävät. Lehden päätoimittaja Heikki Valkama kertoi Voicen Heräämössä esimerkkejä siitä, miten ammattivarkaat työnsä hoitavat.

Valkama kertoi, että varkailla on keinonsa saada turistit putsattua. Mondo-lehdessä on pisteytetty toistakymmentä turistihuijausta niiden yleisyyden, ärsyttävyyden ja varastamistapojen mukaan.

Rantalomakohteissa on yleistä tulla tyrkyttämään turistille arpajaislippua, ja yllättäen lipusta paljastuu voitto. Sitten turisti houkutellaan sivummalle 'lunastamaan' voittonsa, ja yhtäkkiä turisti huomaakin istuneensa pari tuntia kuunnellen myyntipuheita ja loma-osakkeiden tarjouksia. Sitten turistille saatetaan sanoa, että voiton voi lunastaa myöhemmin.

- Toinen huijaus, joka on enemmänkin ryöstö, on että joku purskauttaa paidalle vaikka hammastahnaa, ja samalla kun tullaan auttamaan paidan puhdistamisessa, niin varas puhdistaa lompakot ja taskut, Valkama kertoi.

Aasiassa paikalliset voivat tulla turistikohteissa sanomaan, että he haluaisivat oppia puhumaan englantia paremmin ja haluavat viettää aikaa turistin seurassa. Kun henkilö on roikkunut mukana pidemmän aikaa ja ollaan eroamassa, turistilta pyydetäänkin rahaa nähtävyyksien kiertelemisestä.

Joissain kohteissa taas pikkutyttö voi ojentaa turistille korun, ja turistin antaessa korua takaisin tyttö ei otakaan korua, vaan vastineeksi kelpaa vain raha.

Kilpailut

Uusimmat