Vesa-Matti Loiri Uuno-elokuvista: Tehtiin muutama liikaa

01.09.2010 13:47 - Eeva Rajala

Kansan rakastama taiteilija Vesa-Matti Loiri muistetaan erityisesti Uuno Turhapuron roolistaan. Loirin mukaan Uuno-elokuvia tehtiin kuitenkin aikoinaan liikaa.

- Me vain tehtiin muutama liikaa. Ne menivät kai liian hyvin, että siinä tuli jo vähän raha mukaan, Loiri miettii Voicelle.

Loiri tiesi kuitenkin Uunon roolin nerouden jo alkuvaiheessa, siinä vaiheessa, kun rooli näytettiin ensimmäisiä kertoja televisiossa sketseissä. Kun Spede ehdotti, että Uunosta tehtäisiin elokuva, Loiri ei ollut ollenkaan samaa mieltä. Uuno toimi kuitenkin elokuvanakin ja roolin nerous sai sinetin.

- Kyllä Spede (Pertti Pasanen), Ere (Kokkonen) ja minä aika varhaisessa vaiheessa tajuttiin, kuinka herkullinen hahmo se on ja miten suomalaiset kuitenkin samaistuvat siihen. Uuno on niin ruma ja niin omalla tavallaan käyttäytyvä, että jokainen vaimo, joka oli miehensä kanssa katsomossa, saattoi huojentua, että "ei minun mieheni ihan noin hirveä ole", Loiri naureskelee.

Vesa-Matti Loirista kertova koskettava dokumenttielokuva Vesku saa ensi-iltansa tulevana perjantaina. Mika Kaurismäen ohjaamassa elokuvassa jututetaan monia Veskun elämään vaikuttaneita henkilöitä, kuten hänen lapsiaan, työkavereitaan sekä Loirin ympärillä pyörineitä naisia.

Kilpailut

Uusimmat