Tutkimus: Tähän väriin pukeutuminen houkuttelee miehiä

22.10.2010 16:15 -

Uusi tutkimus osoittaa, että punaiseen pukeutuva nainen on miehen mielestä kaikkein viehättävin. Miehet flirttailevat myös enemmän punapukuiselle naiselle.

Tutkimukseen osallistui joukko miesopiskelijoita, jotka jaettiin kahteen ryhmään. Toiselle ryhmälle näytettiin kuva punapaitaisesta naisesta, kun taas osa miehistä katseli sinipaitaisen naisen kuvaa. Miehiä pyydettiin myös kuvailemaan iskurepliikkejä, joita he esittäisivät kuvan naisille. Vastauksista kävi ilmi, että punapaitaisen naisen kuvaa katselleiden miesten iskurepliikit olivat paljon rohkeampia.

Toisessa kokeessa miehille näytettiin naisten kuvia ja kerrottin että nämä pääsisivät suljettuun huoneeseen naisten kanssa. Miesten käskettiin ottamaan tuoli ja sijoittamaan se huoneessa olevan pöydän ääreen. Tulokset osoittivat, että punapaitaisen naisen ollessa kyseessä miehet siirsivät tuolinsa paljon lähemmäksi naisen istumapaikkaa.

Tutkijat uskovat ilmiön johtavan evoluution juurille, sillä punainen väri merkitsee eläinmaailmassa hedelmällisyyttä ja hyvää parittelumahdollisuutta.

- Naisten kannattaisi ehdottomasti pukeutua punaiseen, kun tiedossa on tärkeät treffit. Internetin deitti-sivustoilla naisella voi olla parempi onni, mikäli hän julkaisee itsestään kuvan punaisessa asussa, tutkija Niesta Kayser kuvailee.

Lähde: Dailymail

Kilpailut

Uusimmat