Mistä johtuu Suomessa esiintyneen brittisuosikin joulupukki-look?

26.10.2010 09:52 -

Lauantaina Tampereella, sunnuntaina Seinäjoella ja eilen Helsingissä esiintyneen Biffy Clyron laulaja Simon Neil hämmästytti katsojia joulupukki-lookillaan.

Isossa-Britanniassa platinaa tuoreimmalla levyllään myyneen yhtyeen laulajan blondiksi värjätty parta ja hiuskuontalo herätti kuukausi sitten paikallisen median ihmettelemään miehen ulkonäköä.

Suomi-kontekstissa vaaleahapsinen parta ja vaaleat kutrit muistuttivat kansallishahmostamme joulupukista. Voice tiedusteli yhtyeen basisti Jamesilta ja rumpali Beniltä, mistä look on peräisin. Simon on pahassa flunssassa ja säästeli ääntään, eikä siis päässyt vastaamaan polttavaan kysymykseen.

- Koko juttua on paisuteltu aivan liikaa, varsinkin brittimediassa. Joulupukkiehdotus kuulostaa hauskalta, mutta itse asiassa Simon sai idean Japanista, jossa olimme keikkailemassa hetki sitten. Siellä partojen värjääminen valkoiseksi on muotia jostain syystä. Simon värjäsi hiukset samalla kerralla. Onneksi hiukset ja parta kasvavat takaisin, James nauraa.

Suomen jälkeen yhtye jatkaa uurastustaan Euroopan-kiertueella. Joulukuun neljäntenä päivänä Biffy Clyro pääsee lunastamaan kasvavaa suosiota kotimaassaan, kun vuorossa on loppuunmyyty Wembleyn stadion Lontoossa.

- Ensimmäinen stadionkeikkamme. Uskomatonta että se myytiin loppuun. Olemme suunnitelleet pientä ekstraa tuolle keikalle. Kolme tyyppi heilumassa ilman paitaa ei oikein riitä, Ben paljastaa.

Vaikka Only Revolutions -levyä on myyty puoli miljoonaa kappaletta Isossa-Britanniassa, bändi ei silti halua jämähtää keikkailemaan vain kotikonnuilleen, vaikka yleisöä riittäisi varmasti enemmän kuin Suomessa.

- Se olisi tylsää, vaikka ehkä taloudellisesti kannattavinta. Haluamme nähdä erilaisia paikkoja, ja Seinäjoen näkeminen on paljon mielenkiintoisempaa kuin vaikka Leicesteriin meneminen, Ben sanoo.

- Ei sillä, että meillä olisi mitään Leicesteriä vastaan, James täydentää veljensä lauseen.

Katso yltä Simonin joulupukkilook, kuvattuna syyskuun 7. päivänä Mercury-palkinnon luovutusseremoniassa. Kuvassa taustalla basisti James. Palkinnon voitti The XX.

Kilpailut

Uusimmat