Syö kuten isoäitisi – automaattisesti terveellinen ruokavalio

16.12.2010 11:34 - Eeva Rajala

Kauneus & terveys -lehti kertoo uudessa numerossaan, miten terveellistä olisi noudattaa isoäitien mallia ruoanlaitossa ja syömisessä. Vuoden normaalin kierron noudattaminen myös ruokavaliossa siis kannattaa.

Lehden päätoimittaja Titta Kiuru kertoi Voicelle, että näin saadaan automaattisesti terveellinen ruokavalio. Tässä on kyse samasta asiasta, kuin lähiruoan kohdalla: syödään terveellisesti sitä, mitä olisi normaalisti kulloinkin tarjolla.

Entisaikoihin keväisin talven vitamiinipuutosta korjattiin esimerkiksi keräämällä koivunmahlaa. Nykyään sitä on saatavana valmiina juomana. Kesäisin suosittiin tuoreita kasviksia ja marjoja. Syksyisin ruokavalioon kuuluivat muun muassa omenat, kaalit, marjat sekä sienet, joiden proteiini vastaa lihaa.

Talvisin syötiin paljon juureksia. Tähän ajatteluun nojautuu myös lähestyvän joulunajan ruokaperinne. Tarjolla on muun muassa lanttu- ja porkkanalaatikoita. Aikoinaan kesän jälkeen teurastettu possu suolattiin ja säilöttiin kinkuksi, josta nautittiin jouluisin.

Kilpailut

Uusimmat