IS: Mannerheim-elokuvalle jälleen raju takaisku

14.01.2011 08:16 - Eeva Rajala

Renny Harlinin rahoitusvaikeuksista kärsinyt Mannerheim-elokuva on jälleen kärsinyt takaiskusta. Kuvauksista ei ole vieläkään tietoa ja yksi näyttelijä on tehnyt päätöksensä.

Näyttelijälegenda Esko Salminen on jättäytynyt pois projektista. Kun elokuussa 2008 ilmoitettiin, että kuvaukset alkavat helmikuussa 2009. Kaksi vuotta myöhemmin kuvausten alkamisesta ei edelleenkään ole tietoa.

- Tein päätöksen lokakuussa, kun kuulin, että kuvausten aikataulut ovat vieläkin avoinna. Olisin halunnut tehdä elokuvan, mutta se meni liian hankalaksi. En voinut enää odottaa pidempään, Salminen sanoo Ilta-Sanomissa.

Salmisen päätökseen ei liity suurta dramatiikkaa. Hänellä on kalenterissaan jo muita projekteja.

Ilta-Sanomien tietojen mukaan useampikin näyttelijä joutunee perumaan osallistumisensa elokuvaan jatkuvien aikataulumuutosten takia. Elokuvan tuottaja Markus Selin ihmettelee sitä, että Salminen on irrottautunut projektista. Mannerheimia elokuvassa esittävä Mikko Nousiainen on Selinin mukaan ainoa, josta hän haluaa varmuudella pitää kiinni.

Mannerheim-elokuva on paininut jatkuvasti rahoitusvaikeuksista. Elokuvan valmisteluihin on kulunut useita miljoonia euroja. Selin kertoo lehdessä, etteivät he jaksaa ottaa enää yhtään pettymystä vastaan, joten he eivät enää julkista uusia aikatauluja ennen kuin niistä ollaan täysin varmoja.

Lähde: Ilta-Sanomat

Kilpailut

Uusimmat