Outi Mäenpää ahdistui roolihenkilönsä meikistä

13.03.2011 17:12 - Eeva Rajala

Näyttelijä Outi Mäenpää esittää Sovinto-elokuvassa alkoholisoitunutta perheenäitiä. Roolia varten Mäenpää meikattiin vanhaksi ja sairaaksi naiseksi.

Meikkaus kesti noin 3,5 tuntia. Outi Mäenpää oli kauhulla kysellyt maskeeraajalta, että tältäkö hän oikeasti näyttää 30 vuoden kuluttua.

- Vastustan kauneusleikkauksia, mutta jos minut olisi suoraan siirretty siitä kauneusleikkaukseen, olisin sanonut, että ihan kaikki ja mennen tullen. Mutta hän onneksi sanoi, että hän tekee myös tätä sairautta siihen samalla ja sitten sitä, kun ihminen tupakoi 50 vuotta. Kyllähän se tupakointi jättää jälkensä, Mäenpää kertoo Voicelle.

Mäenpää kertoo myös ahdistuksesta, jonka hän koki viimeisenä kuvauspäivänä. Hänelle oli sanottu että hänen pitää jäädä vielä Ystadiin yöksi, sillä meikin pois ottaminen kestää niin pitkään, muutaman tunnin. Muut näyttelijät saivat lähteä kotiin.

- Minä en suostunut siihen. Sanoin, että lennän hinnalla millä hyvänsä. Oli ihan kuin minut olisi määrätty loppuiäkseni tai seuraavat 30 - 40 vuotta elämään se maski päällä.

Lentokoneessa Mäenpää oli huomannut, kun vieressäni istuva tanskalaismies oli katsonut häntä. Mäenpään kaksoisiho roikkui naamassa puoliksi irti.

- En jaksanut edes sanoa sille miehelle mitään. Sitten vain kuorin ihoani siinä. Mutta siitä näkee sen paniikin määrän. En enää halunnut elää sitä sairasta Ailia pidempään. Se oli eletty elokuvan osalta ja halusin saada oman elämäni takaisin, Mäenpää jatkaa.

Mäenpään roolimeikki on näkemisen arvoinen, samoin kuin hänen rankka roolisuorituksensa tänään ensi-iltansa saavassa elokuvassa. Elokuvassa päähenkilö, 34-vuotias Leena saa yllättävän soiton, että hänen äitinsä on kuolemaisillaan. Tästä alkaa Leenan matka kipeisiin nuoruusajan muistoihin alkoholistivanhempien tyttärenä. Elokuvan pääosassa nähdään Noomi Rapace ja perheenisänä nähdään Ville Virtanen.

Katso Outi Mäenpään koko haastattelu alta:

Kilpailut

Uusimmat