IS: Lauri Tähkää uhkaavat jättisakot

29.06.2011 07:20 - Eeva Rajala

Elonkerjuu-yhtyeensä taakseen jättänyttä Lauri Tähkää uhkaavat jättisakot pelastusliivien puuttumisesta, kertoo Ilta-Sanomat.

Länsi-Suomen merivartiosto tarkasti Lauri Tähkän eli Jarkko Suon veneen Taivassalossa toukokuun alussa. Kävi ilmi, että veneessä oli kuusi matkustajaa, mutta vain neljät liivit. Tähkälle kirjoitettiin neljä päiväsakkoa vesiliikennerikkomuksesta. Maksettavaa tuli Tähkän tuloilla hieman yli 1 000 euroa.

Tähkä valitti asiasta Länsi-Suomen syyttäjänvirastoon. Hän ei ollut epähuomiossa tarkastanut vuokraveneen pelastusliivien lukumäärää. Hänen mukaansa sakon suuruus on kohtuuton rikokseen suhteutettuna.

- Hiljainen matkavauhti, lyhyt venematka mökiltäni Helsinginrantaan ja vene, jolla olin liikkeellä, oli vuokravene, Tähkä selventää.

Tähkä myöntää liivirikkeen, mutta hän toivoo syyttäjänvirastolle osoittamassaan valituksessa, että sakon summaan tehtäisiin tarkennusta. Asia menee seuraavaksi oikeuden ratkaistavaksi ja sakkojen kohtuullisuutta käsitellään Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa elokuun alussa.

Lähde: Ilta-Sanomat

Kilpailut

Uusimmat