Linnanmäen toimitusjohtajan töykeä käytös hämmensi tv:ssä

30.06.2011 10:48 - Eeva Rajala

A-studio näytti eilen Linnanmäen toimitusjohtajan kanssa tehdyn jutun. Televisiokatsojaa ihmetytti erityisesti miehen outo, töykeäkin käytös.

Lasten Päivän Säätiön pyörittämä Suomen suurin huvipuisto Linnanmäki ottaa noin 600 kesätyöntekijää töihin joka vuosi. A-studion mukaan Lintsi ei kuitenkaan ole kaikille unelmatyö. A-studion eilen näyttämässä jutussa ihmetystä kuitenkin eniten herättää Linnanmäen toimitusjohtaja Risto Räikkösen töykeä käyttäytyminen.

Räikkönen turhautuu jossain vaiheessa toimittajan jatkaessa kyselemistä kesätyöntekijöiden tuntipalkasta ja päättää haastattelun kävellen pois kameran edestä. Räikkösen kanssa saatiin sovittua toinen haastattelu, joka sekin keskeytyy.

A-studion jutussa kerrottiin muun muassa Linnanmäen tiukoista säännöistä, joiden mukaan työntekijä ei saa puhua työpaikastaan mediassa, Facebookissa tai muilla netin keskustelupalstoilla. Toimitusjohtaja Räikkönen ei kuitenkaan ollut lainkaan tietoinen tällaisesta säännöstä, mutta selventää asiaa:

- Yleensä ottaen olemme viestintästrategiassa linjanneet, että Linnanmäellä on yhdet kasvot ja yksi ääni ja se on toimitusjohtajan kasvot ja ääni.

Toisaalta eilisessä A-studiossa nähty käyttäytyminen ei välttämättä anna hyvää kuvaa Linnanmäen johdosta.

A-studio jutussa Helsingin Nuorisoasiainkeskuksen nuorten äänitoimitus kävi ottamassa Linnanmäen kesätyöntekijöiden tilanteesta selvää. Monet entiset työntekijät halusivat antaa kommenttinsa nimettöminä.

Jutussa haastatellaan muun muassa Linnanmäen entistä työntekijää, jonka mukaan huvipuisto hyötyy siitä, etteivät nuoret tiedä oikeuksiaan, eivätkä uskalla valittaa kohtaamistaan ongelmista. Myös työpäivien pituus sesonkien aikana puhuttaa: esimerkiksi kioskeissa työpäivä voi olla 12 tuntia. Taukoja kyllä on, mutta niiden ulkopuolella ei pysty käymään edes vessassa. Räikkösen mukaan taukoja kuitenkin järjestetään tarpeeksi.

Voice ei tavoittanut Räikköstä kommentoimaan ohjelmaa.

A-studio tulee tänään uusintana TV1:ltä klo 14.05. Ohjelma on myös nähtävillä Yle Areenassa ja voit katsoa sen täältä! Kyseinen Linnanmäestä kertova kokonaisuus alkaa kohdasta 23:38.

Kilpailut

Uusimmat