Suomalaisräppäri puhuu avoimesti masennuksestaan

27.07.2011 19:35 - Rea Tallgren

Sä et tiedä miltä musta tuntuu -uutuuskirja pureutuu suomalaisten julkkisten menneisyyteen ja kasvukipuihin. Räppäri Iso H puhuu kirjassa avoimesti ajoista, jolloin hän voi todella huonosti.

Iso H muistelee kirjassa sitä, kuinka väsynyt hän oli 2000-luvun alkupuolella.

- Mulla oli koko ajan niin paska fiilis, että omaa materiaalia ei vain syntynyt, Iso H kertaa.

Fintelligensin tehdessä lätkän MM-kisojen virallisen biisin 2003 alettiin Iso H tunnistaa joka paikassa.

- Olin tottunut siihen, että lähinnä nuoret tunnistavat. Mutta lätkäbiisi soi kaikkialla ja myös vanhemmat alkoivat tunnistaa.

Iso H ahdistui saamastaan huomiosta. Päälle mies luettelee pahan olon syyksi myös pahan olon, stressin, työnarkomanian ja huonon ihmissuhteen.

Asiat alkoivat sujumaan kun räppäri joutui totaalikieltäytymisen vuoksi avovankilaan vuonna 2006. Vankilassa miehen elämä rauhoittui. Vankilasta päästyään räppäri sai juteltua ystävälleen, joka puki miehen elämäntilanteen sanoiksi.

- Kerroin hänelle elämästäni ja ystävä tokaisi, että suurin osa jengistä ei pääse samanlaisesta masennuksesta yli ilman ammattiapua.

Nykyään räppäri osaa ottaa hieman rennommin, mutta ei silti pysty suomaan itselleen kahta vapaapäivää viikossa.

- Voin välillä paremmin, välillä huonommin. Elämän prioriteetit ovat muuttuneet. Ennen kaikkea se, että kotona on kaikki hyvin. Siitä saa uskomattoman määrän energiaa, mies summaa.

Lähde: Aino-Kuutamo Uusitorppa: Sä et tiedä miltä musta tuntuu (WSOY)

Kilpailut

Uusimmat