Kahdeksan helppoa keinoa nostaa energiatasoja - katso

16.08.2011 19:02 - Karoliina Kotala

Syksyn alkaessa energiatasot saattavat pimeinä aamuina tuntua olevan vähissä. Tohtori.fi -sivusto listasi kahdeksan nopeaa konstia kohottaa energiaa.

1. Kun lisäät aamiaiseesi kuituja, olet valppaampi päivän aikana. Kuidut hidastavat ruoan sulamista, joten verensokeritkin pysyvät tasaisena.

2. Vaikka kahvi piristääkin, ei sen liiasta juomisesta ole kuin haittaa. Kahvia tulisikin nauttia aamulla maltillisesti ja tankata päivän mittaan tasaisesti muutamia annoksia. Näin kofeiinitaso pysyy tasaisena pitkin päivää.

3. Ruokailut tulisi jakaa useampaan pieneen annokseen, kolmen suuremman annoksen sijaan. Jälleen kerran verensokerit pysyvät tasaisena, kun nautit pieniä aterioita 3-4 tunnin välein.

4. Nesteytyksestä kannattaa huolehtia, sillä pienikin nestehukka voi tuntua väsymyksenä päivän mittaan.

5. Kuppi teetä on hyvä vaihtoehto kahville. Tuoreen tutkimuksen mukaan kofeiinin ja L-teaniinin yhdistäminen lisää muun muassa virkeyttä ja parantaa muistia. Lisäksi musta tee voi myös vähentää stressiä.

6. Lyhyt kävelylenkki nostaa energiatasoja koko päiväksi. Se myös helpottaa särkyjä sekä selkeyttää mieltä.

7. Kuuntele musiikkia. Tutkimusten mukaan työntekijät, jotka kuuntelivat musiikkia töiden ohessa, olivat 10 prosenttia muita tehokkaampia.

8. Huonekasvi työpöydällä lisää luovuutta. Tutkimusten mukaan toimistoissa, joissa pöydillä oli huonekasveja, työntekijät olivat luovempia.

Lähde: Tohtori.fi

Kilpailut

Uusimmat