Kovaa peliä kulisseissa - Aleksi Valavuoren suu tukittiin!

03.10.2011 17:40 - Mikko Räsänen

Koripalloliigassa pelaavan loimaalaisen Nilan Bisonsin urheilutoimenjohtaja arvosteli viime viikolla Veikkausta ja kotimaista pelimonopolia. Nyt Valavuorelle on laitettu suukapula.

Aleksi Valavuori arvosteli viime viikolla Veikkausta, joka antaa korisliigassa pelaavalle Nilan Bisonsille vain 1500 euron vuosittaisen avustuksen. Valavuori kertoi, että ulkomaisilta peliyhtiöiltä olisi tarjolla seuralle monikymmenkertaisesti suuremmat sponsorirahat, mutta Veikkauksen monopoliaseman takia seurat eivät saa tehdä ulkomaisten pelifirmojen kanssa mitään yhteistyötä.

- Pöydällä makaa tarjous muun muassa NordicBet-peliyhtiöltä, jossa yhteistyösumma olisi monikymmenkertainen. Me emme voi sitä vastaanottaa ja tilanne on täysin absurdi. Vähän sama, jos Valiolta kiellettäisiin lehmän käyttö kaikessa markkinoinnissa, Valavuori kertoi MTV3:n haastattelussa.

- Veikkaukselta saamamme tuki on samaa tasoa loimaalaisen kukkakauppiaan kanssa, hän jatkoi.

Valavuoren puheista nousi kohu, joka laajeni koripallopiirien ulkopuolelle. Ensimmäisenä jyrähti Suomen Liikunta ja Urheilu ry:n puheenjohtaja Timo Laitinen. Hän arveli Valavuoren puheita jopa lainvastaisina.

- Koripalloliigassa pelaavan loimaalaisen Bisonsin joukkueen urheilutoimenjohtaja on esittänyt julkisuudessa kommentteja, joita voitaisiin arvioida jopa lainvastaiseen tekoon kehottamiseksi.

Hän kertoo joukkueen pitävän loukkaavana sitä, ettei se voi vastaanottaa yksityisen peliyhtiön tarjoamaa sponsorirahaa. Hän siis kritisoi sitä, että seura ei saa toimia lainvastaisesti, Laitinen arvosteli Ylen haastattelun.

Valavuori taas närkästyi Laitisen puheista ja ihmetteli sitä, miten pelkkä henkilökohtaisen mielipiteen ilmaisu voidaan tulkita rikolliseksi toiminnaksi.

"Tämä tietää istuntoa juristien kanssa heti. Nyt mennään niin pitkälle kuin mahdollista on", Valavuori kirjoitti Facebook-sivuillaan.

Nyt myös Koripalloliitto on puuttunut keskusteluun. Liiton edustajat kävivät Loimaalla tapaamassa Bisonsin väkeä ja viesti oli selvä: Valavuoren täytyy tukkia suunsa lopullisesti. Voicen tietojen mukaan ilmaan on heitetty uhkaus, että mikäli Valavuori vielä kommentoi asiaa millään tavoin, voidaan Bisons sulkea koripalloliigasta.

Voice tavoitti Aleksi Valavuoren maanantai-iltapäivänä.

Pitääkö paikkansa, että Bisons on uhattu sulkea liigasta, mikäli vielä osallistut keskusteluun Veikkauksen tukirahoista ja ulkomaisista pelifirmoista?

- En voi kommentoida mitään.

Koripalloliiton edustajat kävivät Loimaalla tapaamassa Bisons-johtoa. Mitä keskustelut koskivat?

- En voi kommentoida mitään.

Arvostelit viime viikolla rajusti Veikkauksen monopolia ja rahanjakoa. Mitä mieltä olet asiasta nyt?

- En voi kommentoida mitään.

Valavuori on normaalisti osallistunut aktiivisesti keskusteluihin ja ajanut Suomeen Ison-Britannian kaltaisia lisensoituja pelimarkkinoita, jossa ulkomaisille toimijoille myönnettäisiin lisenssejä Suomen markkinoille, mutta nämä myös maksaisivat veroja Suomeen.

Yleensä Valavuori on käyttänyt hyväkseen jokaisen mahdollisuuden päästä puhumaan mielipiteistään julkisesti. Nyt nähdystä yhtäkkisestä vaikenemisesta voi jokainen vetää omia johtopäätöksiään. Bisonsin sarjapaikka lienee nyt turvassa, mutta ennemmin tai myöhemmmin Valavuori kertonee tapahtumista oman versionsa. Tämä tapahtunee viimeistään silloin, kun hän ei enää ole mukana Bisonsin toiminnassa.

PÄIVITYS: Aleksi Valavuori jätti maanantai-iltana eroanomuksen urheilutoimenjohtajan pestistään. Lue lisää täältä.

Kilpailut

Uusimmat