Maailman suurin elokuvasivusto haastettiin oikeuteen - paljasti näyttelijän oikean iän

28.10.2011 14:00 -

Maailman suosituin elokuva-aiheinen nettisivusto Internet Movie Database -sivusto on haastettu oikeuteen, koska sivusto paljastaa näyttelijöiden iät ilman tähtien varsinaista suostumusta.

Elokuvanäyttelijöiden liitto sekä yhdysvaltalainen televisio ja radio -tekijöiden liitto arvostelevat IMDb:ta sekä sivuston omistamaa Amazonia näyttelijöiden oikeuksien laiminlyömisestä. IMDb-sivusto paljastaa näyttelijöiden iät ilman heidän lupaansa, eikä poista tietoja näyttelijöiden toiveiden jälkeenkään.

Kaikki sai alkunsa, kun texasilainen näyttelijätär haastoi IMDb-sivuston oikeuteen samaisista syistä. Näyttelijätär perustelee syytöstään siten, että elokuva-ala ihannoi nuoruutta.

- Aloittelevan näyttelijän on lähes mahdotonta saada töitä, jos hän on täyttänyt 40-vuotta, texasilainen perustelee.

Nainen oli kirjautunut ammattilaisille tarkoitettuun maksulliseen IMDb Pro -palveluun, jossa hän kertoi tietonsa. Tämän jälkeen IMDb-sivusto ilmoitti näyttelijättären iän myös julkisella kaikille avoimella sivustollaan.

Molemmat liitot ovat pyytäneet sivustoa huomioimaan näyttelijöiden toiveet iän suhteen. Amazon ja IMDb eivät ole kommentoineet asiaa.

Lähde: HollywoodReporter

Kilpailut

Uusimmat