Huumeet valvottivat suomalaista rock-legendaa: Nukuin kuukauden aikana kaksi kertaa

03.11.2011 21:00 -

Veteraanirokkari Michael Monroe kertoo tuoreessa elämänkerrassaan avoimesti taipaleensa ylä- ja alamäistä. Mies paljastaa, että hänen päihdeaikoinaan huumeet vaikeuttivat elämää hankalalla tavalla.

Monroe kertoo Ari Väntäsen kirjoittamassa elämänkerrassa amfetamiinikokeiluistaan. Mies muun muassa muistelee, kuinka 80-luvun alussa Tukholmassa asuessa huumeiden käyttö meni niin pitkälle, ettei mies enää kyennyt nukkumaan.

- Elokuussa 1982 mä nukuin kaksi kertaa, enkä liioittele yhtään. Kun ei nuku, unimaailma alkaa sekoittua valvetilaan. Kun kuljin Tukholman kaduilla, jokainen ikkuna ja pysäköity auto oli täynnä kasvoja, joita kukaan muu ei nähnyt. Mä näin kaikkialla ihmisiä, jotka tuijottivat mua. Kun olin laskuissa ja pahassa depiksessä, mulla oli tapana kävellä makoilemaan ruohikkoiselle kukkulalle, joka on Slussenin yläpuolella. Sinne mentiin hautausmaan läpi.

- Yhtenä yönä, valvottuani taas useita vuorokausia, kävelin hautausmaalla ja näin kuinka hautakivien takaa nousi mustia, pelottavia varjoja. Ne kasvoivat isoiksi viikatemiehiksi, jotka katselivat mua hiljaisina mustien kaapujensa varjoista ja kurottivat mua kohti ikään kuin odottaen.

Monroe pisti elämäntyylinsä kuitenkin vakavaan harkintaan syksyllä 1982, kun Hanoi Rocks muutti Tukholmasta Englantiin. Miehen mukaan hän oli kertonut bänditoveri Andy McCoylle ravintolaillallisella, ettei liian huumehöyryinen elämä kiinnostanut enää häntä.

- Selitin sille, että mun pitää valita, haluanko olla täyspäiväinen muusikko vai täyspäiväinen narkkari. Kysyin, eikö se ole iloinen puolestani. Andy sanoi, että "joo joo, totta kai". Mä lopetin sen touhun siihen.

Kilpailut

Uusimmat