IS: Muuttuuko Putouksen sketsihahmoäänestys sabotaasin pelossa?

17.01.2012 09:45 - Eeva Rajala

Ilta-Sanomien mukaan suositun Putous-ohjelman tuotantoyhtiö harkitsee maksulliseen puhelinäänestykseen siirtymistä.

Iltalehti uutisoi eilen epäilyt mahdollisesta äänestysvilpistä nettiäänestyksen aikana. Etukäteen erilaisissa nettikyselyissä huonoimmaksi hahmoksi oli uumoiltu Elena Leeven esittämää Piia Potkaa, mutta hahmo ei viikonvaihteessa ollut edes kolmen vähiten ääniä saaneen joukossa.

- Toistaiseksi meidän tietoomme ei ole tullut mitään sellaista, että meidän pitäisi muuttaa äänestystapaa, mutta me seuraamme tilannetta, ohjelmaa tuottava Story of -yhtiön toimitusjohtaja Samuli Norhomaa kertoo Ilta-Sanomille.

Iltalehden tietojen mukaan äänestykseen saattoi vaikuttaa Ylilauta-keskustelupalstan äänestyskampanja, missä käyttäjiä kehotetaan äänestämään ylivoimaisesti huonointa hahmoa eli Piia Potkaa. Norhomaa sanoo IS:lle, että tällaisille äänestyskampanjoille ei voi mitään, mutta tekninen manipulointi on sitten eri asia.

Putouksen sketsihahmokisan nettiäänestyksessä ei pitäisi pystyä äänestämään samalta koneelta kahta kertaa. IT-asiantuntija Petteri Järvinen sanoo lehdessä, että tällaiset rajoitukset voidaan kuitenkin kiertää.

- Olen silloin tällöin ihan mielenkiinnosta testannut näitä estoja, ja toistaiseksi en ole vielä löytänyt yhtään nettiäänestystä, jonka äänestysrajoituksia en olisi voinut kiertää. Kyse on vain siitä, kuinka paljon vaivaa on valmis näkemään, Järvinen jatkaa.

Saattaa siis olla, että sketsihahmoäänestys muuttuu. Viime kaudella finaalissa äänestys vaihdettiin näyttelijöiden pyynnöstä puhelinäänestykseksi, koska nettiäänestyksen manipulointia epäiltiin. 

Lähde: Ilta-Sanomat

Kilpailut

Uusimmat