Oscar-ehdokkuudet jaettiin - kaksi elokuvaa ylitse muiden

24.01.2012 17:32 -

Vuoden 2012 Oscar-ehdokkuudet on julkistettu. Eniten ehdokkuuksia keräsi Martin Scorsesen ensimmäinen 3D-elokuva.

Yhdysvaltain elokuva-akatemia jakaa Oscar-palkinnot 84. kerran sunnuntaina 26. helmikuuta. Vuoden parhaan elokuvan tittelistä kilpailevat muun muassa Hugo, The Artist ja Moneyball. Parhaan miesnäyttelijän Oscarilla palkittavaksi ehdolla ovat George Clooney, Brad Pitt, Gary Oldman, Jean Dujardin ja Demián Bichir. Parhaana naisnäyttelijänä palkitaan joko Glenn Close, Viola Davis, Rooney Mara, Meryl Streep tai Michelle Williams.

Eniten Oscar-ehdokkuuksia vuonna 2012 keräsi Martin Scorsesen seikkailuelokuva Hugo, joka kilpailee kultaisesta patsaasta jopa yhdessätoista sarjassa. 

Scorsesen ensimmäinen 3D-ohjaus Hugo kertoo pariisilaisesta pikkupojasta, Hugosta, joka jää orvoksi ja rakentaa robottia ystäväksi itselleen. Elokuvan ansaitsemia ehdokkuuksia ovat muun muassa paras elokuva, paras ohjaus sekä paras musiikki. Viime vuonna eniten ehdokkuuksia osakseen sai Kuninkaan puhe, joka kilpaili kahdessatoista sarjassa.

Vuoden palkituin elokuva voi kuitenkin olla yhtä hyvin myös Michel Hazanaviciuksen mykkäfilmi The Artist, joka puolestaan keräsi ehdokkuuksia kymmenen. Elokuva on niin ikään ehdolla parhaaksi elokuvaksi ja parhaasta ohjauksesta.

Parhaan animaatioelokuvan Oscarista kilpailevat muun muassa Salma Hayekin ja Antonio Banderaksen äänillään tähdittämä Saapasjalkakissa, sekä Dreamworksin uusimman lastensensaation jatko-osa Kung Fu Panda 2.

Hugo tulee Suomessa ensi-iltaan 17.2 ja The Artist 2.3. Animaatioelokuvaa Saapasjalkakissa voi mennä sen sijaan katsomaan jo tänä perjantaina, jolloin elokuva tulee ensi-iltaan.

Kaikki kategoriat ja ehdokkaat voit katsoa täältä.

Kilpailut

Uusimmat