Tähtivauvan nimi patentoitiin

09.02.2012 22:05 -

Beyoncé ja Jay-Z ovat päättäneet suojata Blue Ivy -tyttärensä ainutlaatuisen nimen rahanhimoisilta lastentarvikeyrittäjiltä.

Vain muutamaa viikkoa lapsensa syntymän jälkeen pariskunta haki Yhdysvaltain patentti- ja rekisterikeskuksesta yksinoikeutta Blue Ivy -tavaramerkille.

Hakemuksen pikainen jättäminen osoittautui viisaaksi teoksi, sillä viranomaiset ovat sen jälkeen kieltäneen nimen käyttämisen tavaramerkissä jo kahdelta innokkaalta yrittäjältä. Kieltoa perusteltiin nimen kuulumisella kuuluisalle lapselle, jolloin kuluttajat olettaisivat tuotteiden olevan tämän vanhempien hyväksymiä.

Blue Ivya lastenvaatemerkissään käytettäväksi kaavaillut newyorkilainen muotisuunnittelija Joseph Mbeh järkyttyi hakemuksensa saamasta vastaanotosta. Hän kertoi suunnitelleensa ideansa esittelemistä julkkisparille, eikä missään tapauksessa ollut aikeissa tienata heidän kuuluisan vauvansa avulla.

Tiukkaan kieltoon on kuitenkin olemassa poikkeus. Wisconsinissa nimittäin sijaitsee vaateliike, joka myöskin on nimeltään Blue Ivy. Kaupan omistajilla ei ole oikeutta vain nimen käyttämiseen liiketoiminnassaan, vaan se saa myös halutessaan myydä sen. Mikäli supertähtiä ei tavaramerkin ostaminen kiinnosta, saattaa se vedota muihin muotiyrittäjiin nyt enemmän kuin ennen.

Lähde:WashingtonPost

Kilpailut

Uusimmat