Mikä selittää Putous-ohjelman huiman suosion? Asiantuntija vastaa

22.02.2012 14:45 - Eeva Rajala

MTV3:n suosittu Putous-ohjelma kerää viikko toisensa jälkeen yli miljoona katsojaa television ääreen. Mutta mikä ohjelmassa ihmisiä oikein viehättää.

Viime viikolla Putouksen keskikatsojamäärä oli noin 1,2 miljoonaa katsojaa, ja katsojaluku on ollut samansuuntainen koko Putous-kauden ajan tehden siitä MTV3:n tämän hetkisistä ohjelmista katsotuimman.

Elokuva- ja televisiotieteen dosentti Veijo Hietala Turun yliopistosta kertoo Voicelle, että Putouksen tyylisiä ohjelmia, joissa näyttelijät improvisoivat katsojien edessä kaikenlaista, on ollut televisiossa jo kauan. Hietala pitää yhtenä suurimmista suosionselityksistä ohjelman sketsihahmokisaa ja miten ihmisille paljastetaan näyttelijäntyö alusta loppuun.

- Hahmojen luominen ja hahmojen hauskuus ovat varmaan ne, jotka ovat katsojia viehättäneet vuodesta toiseen, ja kun joutuvat vielä kilpailemaan paremmuudesta. Ihmiset haluavat nähdä tämän näyttelijän työn ihan alusta lähtien tosi-tv:n kaltaisessa tilanteessa, jossa he joutuvat panemaan itsensä likoon.

Hietalan mukaan näyttelijäntyö on hyvin tunteellista työtä. Siinä mielessä katsojia kiinnostaa kovasti sama mikä tosi-tv:ssä kiinnostaa, eli millaisia tunteita näyttelijät ilmaisevat, miten he synnyttävät tunteisiin vetoavia hahmoja ja miten itse kokevat nämä tunteet.

Putous tulee vielä ensi lauantaina klo 19.30. Lauantaina selviää myös, kumpi voittaa sketsihahmokisan, Armi Toivasen Leena Hefner o.s. Herppeenluoma vai Aku Hirviniemen pastori Usko Eevertti Luttinen.

Kilpailut

Uusimmat