Suomalaisfilmille parhaan elokuvan Oscar-palkinto? Ei mahdotonta

24.02.2012 16:45 - Eeva Rajala

Suomalaisella elokuvalla menee tällä hetkellä hyvin. Mutta onko joskus suomalaisen elokuvan mahdollista voittaa maailman himoituin elokuvapalkinto eli parhaan elokuvan Oscar-pysti?

Turun yliopiston elokuvantutkimuksen lehtori ja elokuva- ja televisiotieteen dosentti Veijo Hietala kyseinen teko vaatisi onnea, hyviä sattumuksia ja hyvää markkinointia. Suomalaisen elokuvan pitäisi levitä maailmalle sillä tavalla, että se huomattaisiin koko tämän valtavan elokuvatarjonnan keskellä.

- Ei se mitenkään mahdotonta ole, koska kyllähän tässä nyt on nähtävissä, että suomalaiset ovat muutenkin pärjänneet maailmalla ja Hollywoodissa, Hietala kertoo Voicelle.

Hietala sanoo esimerkkinä Duudsonit, jotka ovat jo suuri ilmiö myös muualla maailmassa. Hän ei pidä mahdottomana sitä, että sama voisi käydä elokuvien puolella. Toisaalta se vaatisi Hietalan mukaan enemmän rohkeutta suomalaisilta tekijöiltä lähteä oikeasti kansainvälisille markkinoille. Siinä kun voi myös epäonnistua ja rahat voivat mennä hukkaan ja tulla suuriakin floppeja.

- Jos nyt ihan systemaattisesti lähdettäisiin tälle linjalle, että pitäisi saada Oscar-palkinto, niin se vaatisi aika pitkää panostusta ja taitavia markkinointikeinoja. En sitä mahdottomana pidä. Onhan siellä nyt ranskalainen The Artist -elokuva ehdokkaana tällä hetkellä, Hietala huomauttaa.

Tämän vuotiset Oscar-palkinnot jaetaan sunnuntain ja maanantain välisenä yönä.

Kilpailut

Uusimmat