Voice of Finlandin ennakkosuosikki suistiin valtaistuimelta

23.03.2012 22:54 - Mikko Räsänen

Saara Aalto on ollut monien mielestä vahvin ehdokas voittamaan The Voice of Finland -kilpailun. Viimeistään tämän illan jälkeen on selvää, että kisalla on uusi ennakkosuosikki ja Saara Aalto on vain haastaja.

The Voice of Finlandin kirkkaimmasta voittajasuosikista ei ole epäselvyyttä. Hän on Michael Monroen joukkueessa laulava Mikko Herranen. Monroella on koossa kilpailun luultavasti kovin joukkue, ja Herranen on tuosta huippukovasta joukosta noussut niin valtavaan kansansuosioon, että hän on jo kahdesti peräkkäin mennyt jatkoon puhtaasti yleisöäänillä.

Tänään Herranen jyräsi jatkoon murskaavasti ja jätti muun muassa Saara Aallon tuomariratkaisun armoille. Aallon päänahka on kova meriitti, sillä huippulahjakasta Aaltoa on monien mielestä pidetty kilpailun suurimpana voittajasuosikkina. Niin pidettiin Karoliina Kalliotakin, jonka kohtalona oli pudota jo edellisessä jaksossa.

Michael Monroe valitsi Saara Aallon jatkoon, mutta tämän illan jakson perusteella on viimeistään selvää, että Saara ei enää ole ennakkosuosikki vaan haastaja. Ennakkosuosikiksi on noussut Herranen, ja hänen voittamisensa tulee olemaan kenelle tahansa kilpailijalle suunnaton haaste. Herranen osaa laulaa, hän tietää vahvuutensa ja tuntee oman tyylinsä. Hänellä on esiintymiskokemusta, ja hän on lavalla kuin kotonaan. Hän on myös luonteeltaan äärimmäisen mukava. Olen puhunut muutamien muusikoiden kanssa, ketkä ovat vuosien aikana tehneet Herrasen kanssa töitä tai muuten vain olleet sattumalta tekemisissä hänen kanssaan. Kaikki kehuvat yksimielisesti Herrasen asennetta ja luonnetta.

Viimeinen valtti Herraselle saattaa olla hänen näkövammansa. Se, että Herranen on lähes sokea, on varmasti vaikeuttanut hänen elämäänsä ja sulkenut joitakin ovia. Herrasesta kuitenkin huokuu se, että hän ei ole jäänyt vammaansa harmittelemaan tai antanut sen jarruttaa häntä. Hän on Voice of Finlandissa toteuttamassa unelmaansa. Kun hänellä vielä on tuollainen laulutaito ja tuollainen asenne, miten hänestä voisi olla pitämättä? En minä ainakaan voi.

Ja tämän illan äänestystuloksen perusteella eivät voi muutkaan.

Mikko Räsänen on The Voicen uutispäällikkö

Kilpailut

Uusimmat