Salatut elämät -tuottaja tyrmää: Elokuva ei vastine Twilightille

12.04.2012 13:45 - Eeva Rajala

Salatut elämät -sarjan tuottaja Marko Äijö tyrmää ajatuksen siitä, että tuleva elokuva olisi jonkinlainen kotimainen vastine Twilightille tai Nälkäpelille.

FS Filmin toimitusjohtaja Antti Toiviainen kertoi tiedotteessa, että "Suomessa suuren suosion saavuttaneet Twilight ja Nälkäpeli -tyyppiset nuortenelokuvat saavat ensimmäistä kertaa kotimaisen vastineensa valkokankaille."

- Ei tämä voi mitenkään olla kotimainen vastine noille. Toki ne ovat sellaisia kaukaisia ajatuksia, että kun tuon tyylinen menestyy, niin ehkä yritämme sitä genreä lähestyä, mutta eihän meillä ole kuin kasa paperia tällä hetkellä. Eihän kukaan tiedä, mitä siitä lopulta tulee. Viimeisenä kuvauspäivänä voidaan vielä keksiä käsikirjoitukseen jotain ihan muuta, tuottaja Äijö kertoo Voicelle.

Salatut elämät-elokuvaa on mietitty vuosikaudet, kun Salatut elämät -sarjakin on kiinnostanut yleisöä jo 14 vuoden ajan. Salkkareista irrotettu Tuuliranta-nettisarja menestyi MTV3:n nettisivuilla niin hyvin, että tuotantotiimi tajusi paikan olevan oikea myös ensimmäiselle elokuvalle.

Äijö kertoo, että Ei maata näkyvissä -työnimellä kulkeva elokuva ei saa sotkea itse sarjaa, ja sen pitää toimia erillisenä projektina eli toimia ilman Salatut elämät -sarjaa. Elokuvan päähenkilö Peppi - jota näyttelee Sara Säkkinen - kohtaa yhden kesäisen viikonlopun aikana ikäviä asioita menneisyydestään.

Aiheet eivät kuitenkaan ole rankempia kuin Salatut elämät -sarjassa on nyt nähty. Elokuvassa mennään kuitenkin aika syvälle muutamaan juttuun, mitkä on jo nähty sarjassa.

- Tämä ei pelkästään sivua sarjaa, vaan tämä ponnistaa muutamista jokin aika takaperin nähdyistä asioista, missä Peppi on ollut mukana. Sikäli ne menneisyyden haamut todellakin sieltä vähän pomppivat niskaan, eivätkä niin vähääkään, Äijö paljastaa.

Äijö ei kuitenkaan puhuisi kauhuelokuvasta tämän elokuvan kohdalla, vaan nimenomaan trilleristä.

- Tämä on nuorisotrilleri sanan mukaisesti, jossa toki on sitten aika kauhistavia elementtejä. Trillerithän voivat olla hyvinkin hurjia ja psykologisesti ne voivat olla päähenkilöillensä hyvin kauhistuttavia kokemuksia. Tässä on kyllä muutama kauhua sivuava elementti, mutta kyllä se trilleri on, eli tihentyvää jännitystä kohti tarinan loppua, tuottaja jatkaa.

Salatut elämät -elokuva saa ensi-iltansa joulukuun puolivälissä. Kuvaukset alkavat kesäkuussa ja kuvausaikataulua on tänään käyty läpi elokuvan suunnittelupalaverissa.

- Se on tietysti aina se haasteellisin juttu. Tehdään kuvaussuunnitelmaa alustavasti ja vaihtoehto b, c ja d.

Elokuvan kuvauspaikat on jo sovittu, mutta tuottaja ei halua paljastaa niitä vielä. Elokuva ei myöskään vaikuta Salatut elämät -sarjan tekemiseen. Elokuvan tekeminen käynnistyy, kun Salkkareissa alkaa kesätauko.

Kilpailut

Uusimmat