Tästä supersankarista tehtiin homoseksuaali

04.06.2012 09:15 - Eeva Rajala

DC Comics on paljastanut, kuka heidän supersankarihahmoistaan on homoseksuaali.

DC Comicsin uusi homoseksuaali supersankari on Green Lantern eli Vihreä lyhty.

Sarjakuvissa Green Lantern on Oikeuden Puolustajien jäsen yhdessä Batmanin, Teräsmiehen ja Wonder Womanin kanssa. Kyseessä on uusi versio alkuperäisestä Green Lantern -hahmosta.

Kirjoittaja James Robinson kertoi New York Postille, että kyseessä on suurin piirtein sama hahmo kuin aiemminkin, mutta nyt hän vain on homoseksuaali. Homoseksuaalisuuden ei kuitenkaan ole tarkoitus olla ainoa asia, joka Green Lanternin määrittelee tulevaisuudessa. Robinson kertoo USA Todaylle, että supersankari on positiivinen homoseksuaalinen roolimalli.

- Hän on sellainen, joka halutaan suojelemaan lapsia. Tällaisen sankaruuden esittäminen positiivisessa valossa auttaa kapeakatseisia ihmisiä näkemään homot positiivisessa valossa, Robinson kertoo.

Kerroimme aiemmin, että Marvelin X-Men-sarjakuvan seuraavassa numerossa nähdään homokosinta, kun supersankari Pohjantähti kosii miesystäväänsä. Homoja vastaan taisteleva One Million Moms -ryhmä on hyökännyt sekä Marvelin että DC Comicsin kimppuun ja kysyy, miksi aikuiset homomiehet tarvitsevat sarjakuvien supersankareita roolimalleiksi.

Lähde: NME

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat