Mitä suositun Vintiöt-sarjan tähdet tekevät nykyään?

19.06.2012 17:15 - Eeva Rajala

Vintiöt-sketsisarja pyöri suomalaistelevisiossa 90-luvun puolivälissä. Sarjan tekemisestä alkaa olla lähemmäs 20 vuotta aikaa, joten on aika tarkastaa, mitä sarjan tähdet tekevät nykyään.

Vintiöt-sarjaa tähdittivät Kari Hietalahti, Santeri Kinnunen, Niko Saarela, Samuli Edelmann, Janus Hanski, Jussi Chydenius ja Juha Veijonen.

Kari Hietalahti on Vintiöiden jälkeenkin tehnyt sketsiohjelmaa. Hän oli mukana Putous-sketsiohjelman ensimmäisellä kaudella. Tänä vuonna "Hissu" on kuvannut Aleksi Mäkelän ohjaamaan Kaappari-elokuvaa, joka perustuu tositapahtumiin vuodelta 1978, kun Oulussa tapahtui Suomen toistaiseksi ainoa lentokonekaappaus. Hietalahti on pääroolissa konekaappaaja Aarno Lamminpartaana. Hän on myös tehnyt näyttelijä Tommi Korpelan ja koiransa kanssa suosittua kalastussarjaa Kenraali Pancho & Pojat Pohjoiskalotilla:

Santeri Kinnunen nähtiin hiljattain naiseksi pukeutuneena Lainahöyhenissä-musikaalikomediassa. Tällä hetkellä kesälomaansa viettävä Kinnunen on vakituisena näyttelijänä Helsingin kaupunginteatterissa. Kinnunen muistetaan myös 2000-luvun alussa pyörineen Kuutamolla-sarjan juontajana. Viimeisin elokuva on viime vuodelta, kun Kinnunen näyttelijä Samuli Edelmannin kanssa elokuvassa Kotirauha:

Niko Saarela toimii tällä hetkellä Helsingissä KOM-teatterin näyttelijänä. Syksyllä Saarela nähdään uudessa Karkkipäivä-näytelmässä ja edelleen pyörivässä Vadelmavenepakolainen-näytelmässä. Saarela on nähty viimeksi elokuvissa Sisko tahtoisin jäädä ja Tarkastaja. Vintiöt-sarjassa Saarela muistetaan muun muassa Teuvon roolista:

Samuli Edelmann julkaisi viime vuonna Pienellä kivellä -albumin. Hänet nähtiin hiljattain Mission Impossible: Ghost Protocol -elokuvassa yhdessä Tom Cruisen kanssa. Maltalla asuva Edelmann esiintyy seuraavaksi Vesa-Matti Loirin kanssa elokuvassa Tie pohjoiseen. Elokuva saa ensi-iltansa 24. elokuuta:

Janus Hanski selvitti juuri tiensä Tangomarkkinoiden finaaliin, joka käydään heinäkuussa. Hanski toimii tällä hetkellä laulajana ja lauluntekijänä. Vintiöissä Hanski muistetaan muun muassa Tervasaaren kesäteatterista:

Jussi Chydenius on ehtinyt olla muun muassa Vihreiden kaupunginvaltuutettuna Helsingissä. Chydenius vaikuttaa bassoäänenä lauluyhtye Rajattomassa. Mies säveltää myös muille lauluyhtyeille ja kuoroille. Aikoinaan Don Huonoissakin rumpuja soittanut mies osaa soittaa rumpuja myös omalla äänellään:

Juha Veijonen on Vintiöiden jälkeen esittänyt muun muassa Jussi Varesta elokuvissa. Veijonen on osallistunut myös Tanssii tähtien kanssa -ohjelmaan vuonna 2010. Tänä vuonna Veijonen vieraili Salatut elämät -sarjassa. Veijonen on juuri kuvannut Kari Väänäsen Taivaan tulet -sarjaa. Kesällä hän esiintyy kesäteatterissa Iisalmella, syksyllä Tikkurilan teatterissa.

Vintiöt-sarjaan tehtiin uusia jaksoja vuonna 2003 Vintiöt -Ten Years After -nimellä. Aika näyttää, tulee Twenty Years After muutaman vuoden kuluttua. Tältä meno näytti aiemmin:

Kilpailut

Uusimmat