Löytävätkö katsojat Vuonna 85 -elokuvan?

25.01.2013 14:45 - Eeva Rajala

Timo Koivusalon ja Riku Suokkaan ohjaama manserockelokuva Vuonna ’85 saa tänään ensi-iltansa. 

Koivusalo kertoo, että ohjaajana häntä ei jännitä, mutta tuottajana ensi-ilta onkin sitten paljon jännittävämpi kokemus. Koivusalon mukaan tilanne on vähän skitsofreeninen, kun toimii samalla sekä ohjaajana että tuottajana. Ohjaaja on tällä hetkellä hiton onnellinen.

- Olemme katsoneet elokuvaa monen yleisön kanssa ennakkoon ja tunnelmat ovat olleet loistavat. Nyt tuottajaa jännittää, lähtevätkö ihmiset liikkeelle ja elokuviin. Elokuvat tehdään ihmisille. Olen sitä mieltä, että elokuva, jota kukaan ei katso, ei ole olemassakaan. Se on kuin kirja jossakin hyllyssä. Se herää henkiin vasta, kun joku näkee ja lukee sen, Koivusalo kertoo Voicelle.

Miten tuottajana sitten rauhoitat itseäsi?

- Luenko rivien välistä, että kuinka monta litraa siihen tarvitaan, vai? Sen on oppinut, että kun asioille ei voi enää mitään, niin pitää vain seurata, kuinka käy, Koivusalo naurahtaa.

Jos tulee iloisia uutisia eli katsojat ovat lähteneet teattereihin, on se Koivusalon mukaan hieno juttu ja juhlan aihe.

- Jos taas ei, sillekään ei tavallaan voi tehdä enää paljon mitään. Sitä yrittää vain ajatella, mitä hullua seuraavaksi keksisi, mies tuumaa.

Vuonna ´85 -elokuva kertoo duunareista, joita yhdistää muun muassa unelmat. Tarinan keskiössä on yksi duunari, joka löytää elämänsä rakkauden keskeltä Tamperetta Popedan, Eppu Normaalin ja Juice Leskisen musiikkien soidessa taustalla. Elokuvaa tähdittävät muiden muassa Reino Nordin, Malla Malmivaara, Mikko Nousiainen ja Miina Maasola. Katso elokuvan traileri alta:

Kilpailut

Uusimmat