Julkkikset puolustavat tasa-arvoista avioliittolakia - lue nasevimmat kommentit

09.04.2013 08:45 - Rea Tallgren

Tasa-arvoinen avioliittolaki puhuttaa julkkiksia ympäri maailman. Useat korkean profiilin tähdet ovatkin avanneet suunsa tasa-arvoisten oikeuksien puolesta.

Huffington Post on koonnut listan nasevimmista kommenteista, joilla julkkikset ovat puolustaneet tasa-arvoista avioliittolakia. Lue kommentit alta.

"Portia ja minä olemme olleet naimisissa neljä vuotta, enkä usko, että avioliittomme on satuttanut ketään. Olen kysynyt kaikilta naapureiltani, ja he ovat sanoneet voivansa ihan hyvin."

Ellen DeGeneres

"Me emme aio juhlia häitämme, koska puolet ystävistämme eivät saa tehdä samoin. Minusta olisi todella tyylitöntä kutsua heidät häihimme, kun heillä ei ole oikeutta mennä naimisiin. Enemmän kuin mitään muuta, se on mautonta."

Veronica Mars -tähti Kristen Bell ja Samaa sukua -näyttelijä Dax Shepard

"Jos kaksi ihmistä rakastaa toisiaan, mitä se kuuluu kenellekään? Kaikilla tulisi olla oikeus olla yhtä onnettomia jos he sitä haluavat. Tätä mieltä on uusi, suvaitsevainen minä."

Eminem

"Olen tavannut ihmisiä, jotka kutsuvat minua urheaksi, koska puolustan avoimesti homojen oikeuksia esimerkiksi avioliittoon. Kaikella kunnioituksella heitä kohtaan, en minä ole urhea. Olen vain normaali ihminen. Rakkaus on tunne, ei poliittinen lausunto."

Anne Hathaway

"Olen itse naimisissa, enkä voi kuvitella miltä tuntuu, kun ei saa astella alttarille rakastamansa ihmisen kanssa. Kaikilla meillä pitäisi olla oikeus rakastaa ja tehdä se julkisesti."

Carrie Underwood

"Tasa-arvo määrittää meidät ihmisinä. Jos tasa-arvo ei sovi sinun uskonnolliseen vakaumukseesi, anna Jumalan päättää asiasta päiviesi lopuksi. Meillä ei siihen ole oikeutta, olemme kaikki tasa-arvoisia."

Brad Pitt

"Jos joku löytää ihmisen, jota rakastaa, ja joka rakastaa heitä ja auttaa heitä läpi tämän hankalan ajan, jota elämäksi kutsutaan, minä tuen sitä kaikissa sen muodoissa."

Will Smith

"Tasa-arvoisen avioliittolain vastustaminen on sama asia kuin rotuerottelu. Se on syrjintää, yksinkertaisesti sanottuna."

Jay Z

"Kun naiset saivat äänestysoikeuden, eivät he pyrkineet muuttamaan äänestystapoja. Kun tummaihoiset saivat istua ravintoloissa samoihin pöytiin kuin valkoiset, eivät he halunneet muuttaa syömistä. Samaa mekin haluamme: emme muuttaa mitään, haluamme vain samat oikeudet."

Sinkkuelämää-tähti Cynthia Nixon, joka on itse rekisteröidyssä parisuhteessa

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat