Ilona: Näin suomalaiset viihdealan kaunottaret treenavat – nappaa vinkit talteen

01.06.2013 09:45 - Katariina Näreaho

Viihdealan tähdet Maria Kuusiluoma, Venla Savikuja, Martina Aitolehti, Mari Sainio ja Eini kertovat Ilona-lehdessä, kuinka he ovat saavuttaneet kovan kuntonsa ja hoikan vartensa.

Maria Kuusiluoma, 43
Käenpesä-sarjasta tuttu näyttelijätär liputtaa hyötyliikunnan nimeen. Oli kyse sitten ruohon leikkaamisesta tai juoksemisesta, on naiselle tärkeintä saada olla ulkona. Kuusiluoma arveleekin Ilona-lehdessä, että kävelyä kertyy hänelle viikossa noin parikymmentä tuntia.

Niille, jotka haluavat kovia tuloksia nopeasti, näyttelijätär suosittelee personal traineria. Parasta kuntovalmentajassa on hänen mielestään kannustava asenne. Personal trainerinsa kehotuksesta Kuusiluoma kävi läpi viime talvena intensiivisen Fläbät pois -treenin. Kolmen viikon aikana keskityttiin naisen ojentajiin ja olkapäihin. Treeni ja ruokavalio polttivvat naisen mukaan tehokkaasti rasvaa.

Venla Savikuja, 22
Salatut elämät -tähti Venla Savikuja innostui treenaamisesta toden teolla noin vuosi sitten. Periaatteena naisella on, että salilla toistot tehdään täysillä.

- Mieluummin 6 toistoa kunnolla kuin 40 toistoa hutiloiden, Savikuja toteaa Ilonassa.

Kovan salitreenin lisäksi nainen pitää huolen riittävästä levosta ja ruokavaliosta. Savikuja kertoo syövänsä kolmen tunnin välein.

Savikuja nähdään Salatut elämät -ohjelmassa Heidin roolissa MTV3:lla arkisin klo 19.30.

Martina Aitolehti, 31
Tv-tähti Martina Aitolehti treenaa kuusi päivää viikossa. Salilla nainen työstää vatsalihaksiaan liikkeiden välissä. Toistoja tehdään parikymmentä.

Treenikerrat kuntosalilla ovat kuitenkin viime aikoina jääneet, sillä Aitolehti osallistuu parhaillaan Nelosen Splash!-uimahyppykisaan. Uimahyppyharjoituksista nainen saa riittävän treenin, joten salille ei tarvitse enää päivän päätteeksi mennä.

Mari Sainio, 40
Juontaja Mari Sainiolle kertyy hikitreenejä viikossa kolme. Nainen liputtaakin yli tunnin kestäviin aerobisiin treeneihin, jotka nostavat kuntoa ja lisäävät kestävyyttä. Salille ei välttämättä tarvitse mennä, sillä Sainio harrastaa juoksua, sauvakävelyä, rullaluistelua, uintia ja tanssia.

Sainio ei kuitenkaan ole liian ankara itselleen, vaan hän sallii myös herkuttelun. Ainakin yksi herkkupäivä viikossa on sopiva määrä.

- Ei pidä pingottaa liikaa, juontaja huomauttaa.

Eini, 52
Laulajatar kertoo käyvänsä kaksi kertaa viikossa kuntosalilla, sillä kiireinen keikka-aikataulu ei tällä hetkellä salli enempää. Salitreenit hän haluaa tehdä mieluiten aamuvarhain, ennen kello 10:tä. Tämän lisäksi nainen kertoo harrastavansa vähintään 30 minuuttia hyötyliikuntaa päivässä.

- Jo puoli tuntia liikuntaa päivässä auttaa pysymään kohtuullisessa kunnossa. Ryhti ja lihasten tasapaino ovat tärkeintä, hän kertoo Ilonan haastattelussa.

Ruokavalionsa nainen pyrkii pitämään kevyenä, punaista lihaa hän syö harvoin. Ruokailuja kertyy päivässä neljä: kevyt aamupala, lounaalla keitto tai salaatti, päivällisellä lämmin ruoka ja illalla jotain mahdollisimman kevyttä.

Lähde: Ilona

Kilpailut

Uusimmat