Maatilan prinsessa -ohjelman juontaja: "Käsitykseni kohukaunottarista muuttuivat täysin"

15.10.2013 11:15 - Heli Thoren

Radio Cityn juontajana tunnetun Juha Valvion televisioneitsyys meni Maatilan prinsessa -ohjelman myötä.

Samalla kun kymmenen suomalaisnaista pakkasi kassinsa ja muutti maalle, myös Maatilan prinsessa -ohjelman juontaja kaivoi kumisaappaansa kaapista. Juha Valvio, 35, vietti naisten ja kuvaustiimin kanssa kuukauden Ilolan tilalla, maaseudun rauhassa. Televisiopesti oli Radio Cityn -juontajan ensimmäinen - muttei kenties viimeinen.

Miltä tv-työ tuntui?

Kokemus oli todella hyvä ja hauska. Meillä oli mieletön tiimi ja pidimme hauskaa. Radioon verrattuna työ oli täysin erilaista, mutta ehdottomasti sellaista mitä tulen tekemään jatkossakin.

Mikä oli pestissäsi haastavinta?

Luppoaikaa ja odottelua oli aika paljon. Toisaalta, harvoin sitä on näin paljon aikaa viettää esimerkiksi tietokoneella. Ehkä kaikken haastavinta oli kuitenkin olla niin pitkään poissa kotoa. Kuukauden aikana minulla oli vain kolme vapaapäivää ja koti-ikävä kasvoi. Välillä olivat myös hermot kireällä tämän takia.

Sait viettää kuukauden kymmenen kaunottaren kanssa. Nousiko sinulle kisassa omaa henkilökohtaista suosikkia?

Pyrin suhtautumaan kaikkiin naisiin mahdollisimman objektiivisesti. En siis kannustanut heistä erityisesti ketään. Huomasin toki, että toiset olivat vahvoilla esimerkiksi fyysisyyttä vaativissa tehtävissä. Toisista taas huomasi, että henkistä kovuutta vaativit tehtävät sujuvat. Yllätyin silti useasti itsekin.

Mukana oli myös varsinaisia kohukaunottaria. Muuttuivatko ajatuksesi heistä kisan edetessä?

Useinhan se menee elämässä niin, että kun ihmistä ei tunne, saattaa heistä muodostaa aivan vääriäkin ennakkoajatuksia. Tuotannon edetessä opin tuntemaan kilpailijat paremmin, ja käsitykseni muuttuivat monien osalta täysin.

Herkistyitkö kuvauksissa?

En puhjennut kyyneliin, mutta kaikkien hetkien seuraaminen ei ollut mukavaa. Kun katsoo, kun naiset murtuvat täysin, niin eihän se kivaa tietenkään ole.

Paljaalta pinnalta tuskin vältytään. Vilahtaako jo ensimmäisessä jaksossa tissit?

Ketään ei pakotettu näyttämään rintojaan, mutta Saana (Uimonen) päätti tehdä niin. Se oli osa erästä tehtävää.

Maatilan prinsessa -ohjelma TV5:llä tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin klo 20.

Kilpailut

Uusimmat