PMMP tukee kansalaisaloitetta kehitysvammaisten oikeuksista - lue lisää

23.10.2013 13:15 - Rea Tallgren

PMMP on liittynyt Pertti Kurikan Nimipäivät -yhtyeen Kari Aallon ja Sami Helteen Ei kilpailutukselle -kansalaisaloitteen tukijoukkoihin.

Uutisoimme aiemmin Pertti Kurikan Nimipäivät -punkbändin jäsenten Sami Helteen ja Kari Aallon alullepanemasta Ei kilpailutukselle -kansalaisaloitteesta. Nyt myös  PMMP-yhtyeen jäsenet ovat liittyneet rintamaan, joka pyrkii turvaamaan kehitysvammaisten oikeudet kilpailuttamisen rajoittamisen myötä. Asiasta kerrotaan kansalaisaloitteen Facebook-sivuilla

Kansalaisaloite peräänkuuluttaa sitä, ettei hinta saa olla ratkaiseva tekijä, kun kehitysvammaisten palveluista päätetään.

"Hyväksi koettuja palveluja, joihin olemme tottuneet ja oppineet, ei tule muuttaa huonommiksi vain siksi, että niillä on halpa hinta. Halpa hinta ei ole hyväksyttävä perustelu kehitysvammaisten ihmisten palveluille. Halpa hinta aiheuttaa kehitysvammaisille huonon elämän. Näin ei pidä koskaan olla."

Usein kehitysvammaiset myös jäävät itseään koskevien päätöksien teon ulkopuolelle.

"Nyt kehitysvammaisten tasa-arvoista elämää ja ihmisoikeuksia uhkaa kehitysvammaisten palvelujen kilpailuttaminen. Kilpailuttamisessa raha ratkaisee, kehitysvammaisten sekä meidän omaistemme ja ystäviemme ääntä ei kuulla."

"Kehitysvammaisten ihmisten pitää saada itse osallistua, vaikuttaa ja tehdä päätöksiä asumiseen, työ- ja päivätoimintaan ja vapaa-aikaan liittyvissä asioissa. Jokaisella on oikeus asua, työskennellä ja elää rauhassa. Asumiseen, työntekoon ja vapaa-aikaan kuuluvia asioita ei pidä jatkuvasti kilpailutuksen myötä muuttaa. Rakentaminen vie aikaa, rikkominen käy nopeasti."

Katso kuva PMMP:stä ja Helteestä ja Aallosta tästä!

Lue lisää kansalaisaloitteesta Ei kilpailutukselle -sivulta ja allekirjoita aloite  halutessasi tästä!

Kilpailut

Uusimmat