Madonna älähtää ikäsyrjinnästä - vertaa sitä homofobiaan

02.03.2015 11:45 - Eeva Rajala

Madonna on ollut lähiaikoina kovan kritiikin kohteena, ja syynä on ollut lähinnä hänen ikänsä.

Rolling Stone -lehden haastattelussa 56-vuotias Madonna selventää, että aikoo aina pitää kiinni seksuaalisesta puolestaan. Samalla hän suomii niitä, jotka hyökkäävät häntä vastaan hänen ikänsä takia.

Vaikka Madonna on lähes 60-vuotias, esiintyy hän usein hyvin rohkeaan tyyliin ja pyrkii koko ajan pitämään seksuaalisuutensa läsnä keikoillaan. Nainen saa kuitenkin esiintymisistään kritiikkiä, mitä pitää täysin epäreiluna. Hän ei itse pidä itseään liian vanhana seksuaaliseksi henkilöksi ja vertaakin ikäsyrjintää rasismiin ja homofobiaan.

- Se on edelleen osa-alue, missä toista voidaan kovastikin syrjiä ja puhua paskaa, henkilön iän takia. Vain naisten kohdalla, ei miesten. Tuosta näkökulmasta katsottuna elämme edelleen hyvin seksistisessä yhteiskunnassa, Madonna lataa lehdessä.

"Ikäsyrjintä tulisi kieltää"

Madonnan mukaan kukaan ei salli alentavaa puhetta esimerkiksi homoseksuaaleista, mutta pohtii miksi ikäsyrjintä on sallittua.

- Mitä eroa on ikäsyrjinnällä verrattuna muuhun rasismiin ja syrjintään? Minua arvostellaan oman ikäni perusteella. En ymmärrä sitä. Yritän kyllä, Madonna jatkaa.

Madonna aikoo tulevaisuudessakin jatkaa rohkeita esiintymisiään ja oman seksuaalisuutensa tutkimista.

- Naiset yleensä tiettyyn ikään tullessaan ovat hyväksyneet, etteivät he voi enää käyttäytyä tietynlaisesti. Minä en noudata näitä sääntöjä. En ole koskaan tehnyt niin, enkä ala nytkään noudattaa, tähti selventää.

Lue: Madonna varasti huomion palkintogaalassa - kaatui näyttävästi lavalla

Lähde: Rolling Stone

Suosittelemme

Uusimmat