Kuva: AOP

Kolme asiaa, jotka voisimme oppia teinitytöiltä

30.10.2015 09:45 - Pauliina Jokinen

Juontaja Jenni Pääskysaari kirjoitti kirjan teinitytöille ja oppi heistä paljon.

Jokainen aikuiseksi kasvanut nainen on joskus ollut teinityttö: ihana, viaton ja naiivi. Juuri heille juontaja Jenni Pääskysaari, 39, kirjoitti Tyttö sinä olet -kirjan. Huhtikuussa julkaistusta teoksesta on sittemmin otettu kuusi painosta ja se on koskettanut niin teinityttöjä kuin aikuisia naisiakin.

- Olen saanut paljon palautetta aikuisilta, jotka ovat kertoneet kirjan koskettaneen nuorta tyttöä heidän sisällään. Moni on toivonut, että olisi kuullut kirjan sanat ollessaan itse olin 14- tai 15-vuotias, Pääskysaari kuvailee.

Pääskysaaren mukaan meillä kaikilla olisi opittavaa teinityttöjen elämästä.

- Maailmalla olisi todella paljon opittavaa tytöistä. Ystäväni Arman Alizad on usein sanonut, että tytöt ovat yksi maailman suurimmista hukatuista luonnonvaroista ja potentiaalista, Pääskysaari toteaa.

Pääskysaaren mielestä oppia tulisi etenkin ottaa tyttöjen välittömyydestä ja itsevarmuudesta.

- Voi kunpa olisimme enemmän kuin teinitytöt: lukisimme enemmän, emme ottaisi asioita niin vakavasti ja tekisimme mitä huvittaa, Pääskysaari summaa.

Teinitytöt, aivan kuten aikuiset naisetkaan, eivät ole yksi suuri massa, vaan ihmisryhmä mudostuu yksilöistä: pitkistä ja pätkistä, rämäpäistä ja herkistä runoilijoista. Eikä ketään saa sullottua vain yhteen lokeroon.

- Jotta voisimme oppia heiltä, meidän tulisi kuunnella ja kohdata tytöt yksilöinä, ei vain ikäryhmänsä edustajina tai sukupuolensa edustajina, Pääskysaari toteaa.

Parhaillaan Pääskysaari kirjoittaa kirjaa teini-ikäisille pojille.

- Jos tästä yksikin tyttö tai poika saa apua elämäänsä, on kirja täyttänyt tavoitteen, joka sillä on. Saan viikoittain tytöiltä, äideiltä ja isiltä palautetta, että kirja on vaikuttanut heidän elämäänsä, Pääskysaari kertoo.


Lue myös: Sinulle, teinityttö raitiovaunussa

Suosittelemme

Uusimmat