Suomalaisjuontajan metsästyskuvalle tyrmäys Facebookissa: "Ammuit sitten rauhoitetun linnun!"

03.03.2016 15:08 - Mikko Räsänen

Radio Cityn Ville Kinaretin ensimmäinen metsästysreissu teki hänestä naurun aiheen metsästäjäpiireissä.

Radio Cityn aamua juontava Ville Kinaret syyllistyi eeppiseen metsästysmokaan. Kinaret kävi syksyllä elämänsä ensimmäisellä metsästysreissulla tavoitteenaan saada ruokapöytään tavi tai sorsa. Aamuvarhain liikkeellä ollut juontaja näki usvassa naarastavin, ampui ja osui. 

- Olin niin ylpeä ensimmäisestä saaliistani halusin heti siitä kuvan julkaistavaksi Radio Cityn Facebook-sivuilla Kinaret muistelee.

- Olin puhunut Radio Cityllä pitkin kesää tämän uuden harrastuksen aloittamisesta ja kuulijat olivat siinä aktiivisesti mukana. Meidän kuulijoissa on paljon metsästäjiä, ja olin saanut heiltä kannustusta. Halusin siksi heti kertoa heille onnistumisesta. 

Kuva otettiin, se julkaistiin ja metsästys jatkui. Tunnin kuluttua Kinaret kaivoi kännykkänsä ja meni katsomaan, millaista palautetta se oli saanut. 

- Odotin, että siellä olisi tykkäyksiä ja onnitteluja, Kinaret muistelee ja kertoo, että Facebookissa odottaneet viestit olivatkin täystyrmäys:

"Ammuit sitten rauhoitetun linnun"

"Ei varmaan kannattaisi julkisessa asemassa olevan henkilön rötöstellä salametsästyksellä"

"Tuo ei ole naarastavi vaan isokoskelo!"

Kommentoijat olivat oikeassa. Tavin ja sorsan metsästyskausi oli käynnistynyt jo 21. elokuuta, ja Kinaret oli heti tuolloin lähtenyt metsälle niitä etsimään. Isokoskelon metsästyskausi oli kuitenkin alkamassa vasta syyskuussa ja siihen asti lintu oli rauhoitettu. 

- Kommentteja oli varmaan sata ja kaikissa naureskeltiin minulle. Poistin äkkiä koko kuvan Facebookista, ettei typeryydestäni jää todisteita, jotka tuovat minulle sakot. 

Facebook-keskustelijat tajusivat nolostelevan paniikin ja alkoivat kiusata amatöörimetsästäjää.

- Porukka oli ehtinyt ottaa kuvakaappauksia postauksestani. Niitä alettiin julkaista Radio Cityn Facebookissa kauhealla tahdilla. Kuvat levisivät metsästysfoorumeille jakotekstillä: "Katsokaa, mikä urpo!". Olin vähän aikaa Suomen metsästyspiirien virallinen idiootti, Kinaret muistelee nauraen. 

- Kuukauden ajan minua grillattiin netissä, mutta lopulta metsästäjät antoivat minulle anteeksiannon, koska olin ensikertalainen.

Nämä harjoituskappaleet Kinaret sai joltain Radio Cityn kuulijalta. Nyt hän on talven ajan yrittänyt opetella, mikä on "sorsa" ja mikä on sorsa, ja kumpaa niistä saa ampua. (kuva: Mikko Räsänen)

Kinaret ajatteli loppusyksystä, että hänet mokansa on jo unohdettu. Eräänä päivänä loppuvuonna lähetti toi hänelle paketin radiostudioon.  

- Johonkin metsästysseuraan kuuluva kokeneempi metsämies lähetti paketin, jossa on minulle opiskeltavaksi kaksi "sorsaa", joista toista saa ampua ja toista ei. Mukana oli metsästäjän eettinen ohje, jossa sanottiin, että saaliilla ei retostella, eikä ikinä varsinkaan netissä, Kinaret kertoo nauraen ja lupaa, että on ottanut virheestään opiksi.

Ensimmäisellä metsästysreissullasi ammuit siis rauhoitetun linnun, oletko sen jälkeen käynyt metsällä?

- Olen kerran. Kävin kyyhkysjahdissa myöhemmin syksyllä.

Menikö se reissu paremmin, eli saitko luvallista saalista?

- En saanut. Onnistuin vain ampumaan haulikolla sähkötolppaan.

Miten se tapahtui?

- Tähtäsin kyyhkystä ja se meni siitä läheltä... 

- Kyyhkynen pääsi sitten karkuun.

Milloin olet seuraavan kerran menossa metsälle, että ihmiset, eläimet ja sähkötolpat tietävät varoa?

- Olen nyt keväällä menossa villisikajahtiin, mutta sinne minut huolitaan vain makkaramieheksi, eli aseeseen en siellä koske. Kyyhkysjahtia varmaan yritän taas ensi syksynä.

Vaikka uuden harrastuksen alku on ollut vaikea, puolustaa Kinaret metsästystä täydellä sydämellä.

- Metsästysinnostukseni lähti siitä, kun minulle syntyi poika, ja piti yrittää löytää syitä olla edes välillä poissa kotoa. Kun oma bändinikin oli lopettanut, piti keksiä joku uusi tapa päästä ulos jätkien kanssa.

- Kaverini alkoivat ensin innostua metsästyksestä ja se tarttui minuunkin. Suvullani on myös maita, jossa on paljon kanalintuja, joten olisi turhaa olla hyödyntämättä tätä mahdollisuutta. Suomalainen metsästäjäporukka alkaa muutenkin harmaantua. Jos mukaan ei tule uusia tyyppejä, aletaan siitä myöhemmin maksaa kallista hintaa.

- Olen itse kuitenkin syntyjäni maaseudun poika ja tottunut olemaan luonnossa. Olen asunut jo kymmenen vuotta pääkaupunkiseudulla ja täällä pitää keksiä tekosyitä, että pääsee pois oravanpyörästä ja luonnon keskelle.

Liity Radio Cityn aamun Facebook-ryhmään täällä

Ville Kinaret kertoo, että vastoinkäymiset eivät ole lannistaneet hänen metsästysintoaan. (kuva: Mikko Räsänen)

Lue myös: Ville Kinaret kävi Def Leppardin wc:ssä kakalla - bändi paheksui

Kilpailut

Uusimmat