Kuva: AOP

James Bond, Indiana Jones ja Forrest Gump - elokuvaroolit joista tähtinäyttelijät kieltäytyivät

31.03.2016 16:45 - Iiro Myllymäki

Voimme vain kuvitella, miltä legendaariset elokuvat näyttäisivät näyttelijöillä, joita ensin kaavailtiin rooleihin.

Joitain elokuvahistorian merkittävimpiä rooleja tarjottiin alun perin jollekin aivan toiselle näyttelijälle kuin kenet olemme tottuneet roolissa näkemään. Telegraph-lehti listasi näistä hylkäyksistä merkittävimmät.


1. James Bond. Cary Grant kieltäytyi James Bondin roolista, vaikka hänen läheinen ystävänsä yllytti häntä tarttumaan siihen. Olipa Grant ollut Bondin tuottajan häissäkin best manina. Roolin sai Sean Connery, joka nykyään tunnetaan ehkä kaikkein legendaarisimpana Bond-näyttelijänä.


2. Taru sormusten herrasta, Gandalf Myöhemmin samainen Sean Connery kieltäytyi hänelle tarjotusta Gandalfin roolista Taru sormusten herrasta -trilogiassa, koska hän ei ollut tyytyväinen käsikirjoitukseen. Connerylle tarjottiin roolista melkein 25:tä miljoonaa dollaria ja myös 15:tä prosenttia lipputuloista. Lopulta rooliin päätyi Sir Ian McKellen.


3. Star Wars, Han Solo Burt Reynolds on myöntänyt, että hänen uransa suurin virhe oli kieltäytyä Han Solon roolista vuoden 1977 Star Wars -leffassa. Rooli meni Harrison Fordille, joka teki viime vuonna paluun rooliinsa uusimmassa Star Wars -elokuvassa.


4. Matrix, Neo Will Smith hylkäsi tarjouksen Neon roolista Matrix-elokuvissa. Smith ei kuitenkaan kadu päätöstään. Hän uskoo, että hän olisi ”pilannut Matrixin” liialla esittämisellä. Smith on kehunut roolin saaneen Keanu Reevesin suoritusta elokuvissa.


5. Pretty Woman, Vivian Ward Pretty Woman -elokuva nosti Julia Robertsin valokeilaan, mutta hän ei ollut ensimmäinen, jolle roolia tarjottiin. The Breakfast Club - ja Pretty in Pink -elokuvien tähti Molly Ringwald hylkäsi roolitarjouksen ja on sittemmin ylistänyt Robertsin roolisuoritusta elokuvassa.


6. Indiana Jones Magnum-televisiosarjasta tuttu Tom Selleck oli ensimmäinen, jolle tarjottiin Indiana Jonesin roolia. Selleck ei saanut vapautusta tv-sopimuksestaan, joten Harrison Ford sai roolin.


7. Forrest Gump Myös John Travolta katuu hylkäämäänsä roolitarjousta. Hänelle tarjottiin Forrest Gumpin roolia, jonka lopulta sai Tom Hanks.


8. Rita Hayworth – avain pakoon, Andy Dufresne Rita Hayworth - avain pakoon -elokuvaa pidetään yhtenä kaikkien aikojen parhaimmista elokuvista, ja se on esimerkiksi IMDB-leffasivuston parhaiten arvioitu elokuva. Kevin Costnerille tarjottiin elokuvasta pääroolia, mutta Costner halusi keskittyä Waterworld-elokuvan tekemiseen. Waterworld on painunut unohduksiin, ja Costner onkin kertonut katuvansa, että antoi roolin päätyä Tim Robbinsille.

Lue myös: Mitä tapahtuu, kun James Bond ja Terminator bilettävät yhdessä? Katso

Lähde: Telegraph

Kilpailut

Uusimmat