Arman Alizadin ohjelmastaan: Yhden jakson valmistelu vei yli kaksi vuotta

28.09.2015 15:15 - Eeva Rajala

Arman Alizadin mukaan matkojen suunnittelu ja järjestäminen Arman ja viimeinen ristiretki -ohjelmaa varten on todella suuren työn takana.

Arman Alizadin mukaan ajallisesti suurin työ, mitä Arman ja viimeinen ristiretki -ohjelmaan liittyy, on suunnittelu ja asioiden järjestäminen. Tuotantoa voidaan tehdä puolitoista vuotta vain sen vuoksi, että kontaktien luomiseen menee aikaa.

- Minun työni on viimeiset seitsemän vuotta ollut sitä, että menen töihin, avaan läppärin kannen, lähetän tuhansia sähköposteja ja soitan tuhansia puheluita ja kaivan netistä kaiken mahdollisen, mitä pystyn, jotta löydän oikeita ihmisiä, Alizad kertoo Voicelle.

Luottamus pitää luoda

Alizad muistuttaa muun muassa miten hänen onnistui kuvaajansa kanssa päästä kuvaamaan rikollisjengiä Brasiliaan Favelaan sarjan ensimmäisellä tuotantokaudella. Jengipomon kanssa piti luoda sellainen luottamus, että kuvaaminen oli mahdollista.

- Piti pystyä luomaan ystävyys ja luottamus niin, että jengipomo ymmärtää, että teemme kaiken heidän ehdoillaan. Me olemme heidän äänensä. Se on se, missä menee aikaa, Alizad kertoo.

Alizad muistelee, että Favela-jaksoon valmistautuessa meni 11 kuukautta ennen kuin jengipomo oli sanonut, että kuvaamisen tiimoilta voidaan ainakin tavata. Nykyään Alizadilta löytyy erilaisia tuttavuuksia yli 30 maasta, joten kontaktien luominen on hieman helpompaa kuin alussa.

"Kaksi vuotta kesti löytää kontakti"

Tällä kaudella on nähty jo yksi jakso, jonka järjestämiseen meni kuitenkin peräti kaksi vuotta. Pari viikkoa sitten nähty Bangladeshin laivanpurkujakson piti itse asiassa tulla jo ensimmäisellä kaudella, mutta aikataulu ei ollut sen puolella.

- Tein puoli vuotta työtä, että saisin ovia auki, mutta se ei onnistunut ajoissa. Loppupeleissä meni kaksi vuotta, kunnes saimme ovet auki. Kaksi vuotta kesti löytää kontakti, joka pystyy vetämään oikeista naruista, Alizad sanoo.


Arman ja viimeinen ristiretki jatkuu tänään Jimillä klo 21.00. Tämän iltaisessa jaksossa vieraillaan Nepalissa maanjäristyksen tuhojen keskellä.


Lue myös: Tiedätkö, miltä Arman näytti skeittariteininä? Katso

Kilpailut

Uusimmat