Tsunami vei moottoripyörän - huuhtoutui rantaan Kanadassa

03.05.2012 08:45 - Mikko Räsänen

Japanilaismies ei ollut uskoa kuulemaansa, kun hän sai tietää, että hänen tsunamissa kadottamansa moottoripyörä oli löytynyt yli 5000 kilometrin päästä kanadalaiselta rannalta.  

Japanilainen Ikuo Yokoyama menetti vuoden takaisessa tsunamissa useita perheenjäseniä ja huomattavasti omaisuutta. Yksi kadonneista tavaroista oli Ikuon Harley Davidson -moottoripyörä. Ikuo ei uskonut koskaan kuulevansa moottoripyörästä, mutta oli väärässä. Pyörä nimittäin huuhtoutui rantaan yli 5000 kilometrin päässä Kanadassa.

Pyörä oli selvinnyt pitkästä merimatkasta, koska se oli kontissa, joka oli pitänyt osittain vettä ja pysynyt siksi pinnalla. Niin paljon vettä konttiinkin oli päätynyt, että pyörä oli päässyt pahasti ruostumaan. Rekisterikilpi oli kuitenkin ehjä, ja sen perusteella pyörän oikea omistaja löytyi.

Vaikka pyörä on nyt hurjassa kunnossa, saattaa Ikuo päästä vielä ajelemaan sillä. Harley Davidsonin edustajat nimittäin kuulivat moottoripyötän uskomattomasta merimatkasta ja tarjoutuivat ottamaan pyörän tehtaalleen ja korjaamaan sen, mikäli se vain on mahdollista.

Katso kuvia pyörästä ja sen kuljettaneesta kontista täältä.

Kilpailut

Uusimmat