Lukio rankaisi oppilaita uskomattomasta syystä: Pyöräilivät kouluun!

23.05.2012 22:45 - Mikko Räsänen

Amerikkalainen lukio rankaisi oppilaitaan, koska nämä olivat tulleet kouluun polkupyörällä.

Kun kuulee amerikkalaisen Kenowa High Schoolin tuoreimmasta ratkaisusta, ei kannata ihmetellä, miksi niin suuri osa amerikkalaisista on ylipainoisia. Koulusta valmistuvat oppilaat päättivät, että viimeisen koulupäivän kunniaksi he tulisivat polkupyörällä kouluun.

300 valmistuvasta oppilaasta 64 suostui mukaan pyöräilyprojektiin. Koska pyöräilyn kaltainen hyötyliikunta ei ole USA:ssa yhtä yleistä kuin Suomessa, ei koululle johtanut edes pyörätietä. Oppilaiden edustaja ottikin yhteyttä poliisin, sai luvan joukkopyöräilylle ja jopa poliisiauton saattamaan opiskelijoita. Myös kaupungin pormestari lupautui pyöräilemään opiskelijoiden mukana.

Tempaus vaikutti harmittomalta ja onnistuneelta. Ikävä kyllä lukion rehtori oli eri mieltä. Hän rankaisi kaikkia pyöräilyyn osallistuneita kieltämällä heitä osallistumasta viimeiseen koulupäivään. Rangaistuksen takia oppilaat eivät saaneet osallistua valmistujaisperinteisiin kuuluvaan senior walk -tapahtumaan, jossa valmistuvat oppilaat marssivat juhlallisesti läpi koulun nuorempien oppilaiden seuratessa vieressä.

Rehtori perusteli ratkaisuaan sillä, että pyöräilytempaus oli ollut vaarallinen ja että oli suoranainen ihme, ettei kenellekään ollut käynyt mitään. Rehtori oli myös närkästynyt siitä, että pyöräilijöiden taakse oli syntynyt aamuruuhkassa autojono, johon muutama koulun opettaja oli juuttunut niin, että he olivat myöhästyneet töistä.

Lähde: Mlive.com

Uusimmat