Amerikkalaiskoulu opettaa: Loch Nessin hirviö on olemassa

26.06.2012 21:45 - Senni Loikala

Yhdysvalloissa sijaitsevassa koulussa lapsille ei opeteta evoluutioteoriaa. Sen sijaan esimerkiksi Loch Nessin hirviön kerrotaan olevan todellinen.

Yhdysvalloissa, Lousianassa on olemassa lapsille suunnattu pieni koulu, jonka ideologiaan kuuluu evoluutioteorian salaaminen oppilailta. Kyseessä on 38 oppilaan uskonnollinen opinahjo, jossa fundamentalistinen uskonkäsitys vaikuttaa vahvasti niihin asioihin, joita lapsille opetetaan.

Evoluutioteoria on punainen vaate etenkin biologian tunneilla. Vääräuskoisuutta välttääkseen opettajat kertovat lapsille, että skotlantilainen merihirviölegenda Loch Ness on oikeasti olemassa.

Lasten Biology 1099 -oppikirjassa on muun muassa tällainen kappale: "Onko dinosauruksia olemassa nykypäivänä? Tiedemiehet ovat lähes varmoja niiden olemassaolosta. Oletko kuullut Loch Nessin hirviöstä, joka elää Skotlannissa? Nessieksi kutsuttu hirviö on löydetty kaikuluotaimen avulla pienestä sukellusveneestä. Monet ovat nähneet hirviön järvessä ja ottaneet siitä valokuvia."

Amerikkalaiskoulu herättää keskustelua Yhdysvalloissa, sillä sen toiminta rahoitetaan osin verovaroilla. 

Mitä mieltä sinä olet evoluutioteorian pimittämisestä lapsilta?

Lähde: Yahoo!

Kilpailut

Uusimmat