6 asiaa, jotka pitäisi pystyä tekemään ilman älypuhelinta

15.01.2015 12:15 - Noora Suomalainen

Nykyajan puhelimet ovat todella käteviä laitteita, mutta joissakin tilanteissa niitä ei välttämättä tarvitsisi käyttää.

Älypuhelimesta on tullut tärkeä osa monen ihmisen elämää - välillä ehkä vähän liiankin tärkeä. Katso alta kuusi tilannetta, joissa voisit ensi kerralla miettiä ennen kuin ottaa puhelimen esiin.

1. Työ
Kyselyiden mukaan noin 80 prosenttia ihmisistä tarkistaa työsähköpostinsa työajan ulkopuolella. Pomon puheluun vastaaminen iltamyöhään ja kiire vastata sähköposteihin voi vaikuttaa työhön negatiivisella tavalla. Tutkimuksen mukaan nämä tavat voivat johtaa loppuun palamiseen, huonosti nukuttuihin öihin ja keskittymiskyvyn heikkenemiseen.

2. Ulkona syöminen
Moni ihminen laittaa älypuhelimensa ruokapöydälle, kun menee ystäviensä kanssa syömään. Mitä enemmän puhelin on esillä, sitä huonompilaatuisia keskustelut saattavat olla. Hyvä sääntö olisi, että vain tärkeisiin puheluihin ja viesteihin saa vastata ruuan aikana.

3. Ajaminen paikasta toiseen
Ilman GPS:sää voi selvitä monestakin reitistä. Kännykkää ei myöskään todellakaan ole suotavaa räpeltää auton ratissa.

4. Käveleminen
Viimeaikaisen tutkimuksen mukaan kaksi viidestä teini-ikäisestä on joutunut auton tönäisemäksi tai ollut todella lähellä joutua. Onnettomuuksia sattuu muutenkin, mutta puhelimen tutkiminen samalla kun kävelee, nostaa riskiä huomattavasti. Kun katse on muualla kuin ruudulla, voi sattumalta löytää vaikka uuden kivan kahvilan.

5. Lasten kanssa oleminen
Lasten kanssa touhuaminen ilman puhelimeen katsomista voi olla haastavaa, mutta se on suositeltavaa. Vanhemmilla, jotka ovat kuin liimattuja laitteisiinsa, on huomattu olevan negatiivisempaa kanssakäymistä lastensa kanssa. Lapset myös katsovat mallia vanhemmistaan, joten olisi hyvä kiinnittää huomiota siihen mitä tekee.

6. Nukkuminen
Tutkimukset osoittavat, että puhelimen näyttö voi häiritä vuorokausirytmiä, mikä taas huonontaa tuotteliaisuutta, nukahtamista ja unen laatua.

Lähde: Yahoo.com

Kilpailut

Uusimmat