Kuva: Instagram

Julkkisten Instagram-tilit täyttyvät "LB"-kommenteista - mitä ihmettä se tarkoittaa?

29.01.2018 18:00 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Etenkin Kylie Jennerin kuvien kommenttikentät ovat täynnä LB-viestejä.

Jos eksyy tutkimaan ulkomaalaisten julkkisten Instagram-tilien kommenttikenttiä, huomaa siellä yhden kirjainparin toistuvan hämmentävän usein. Etenkin jos on kyse jonkun Kardashian-Jenner-perheen sisaruksen Instagramista, kommenttikenttään tulvii hirmuinen määrä ”LB”-viestejä. Mitä LB oikein tarkoittaa?

LB on lyhennelmä sanoista ”like back”, eli ”tykkää takaisin”. Näin ollen kun joku kirjoittaa kommenttikenttään LB, hän haluaa saada kyseisen julkkiksen tykkäämään hänen Instagram-kuvistaan. Koska kommentti tarkoittaa ”tykkää takaisin”, nämä kommentoijat ovat myös tykänneet kommentoimastaan kuvasta.

Kun menee katsomaan Kylie Jennerin mitä tahansa Instagram-kuvaa, huomaa, että suurimmassa osassa kommenteista on kirjoitettu pelkkä LB. Tämä siitä huolimatta, että Jenner on jo vuonna 2012 ilmaissut Twitterissä, ettei hän halua saada LB-kommentteja:

(kuva: Twitter)

"Lakatkaa kirjoittamasta LB jokaiseen Instagram-kuvaani älkääkä enää käyttäkö minua keinona mainostaa itseänne", Jenner jyrähti Twitterissä, tuloksetta.

Ihmiset tuntuvat arvostavan Kardashian-Jennerien tykkäyksiä yli muiden, sillä muiden julkkisten kuviin kommentoidaan LB vain satunnaisesti. Tarina ei kerro, onko kukaan LB-kommentoija koskaan saanut himoitsemaansa tykkäystä. Suomeen asti tämä tykkäysten kerjäämisen kulttuuri ei ole rantautunut.

LB on saanut kaverin "CB"-kommenteista. CB tulee sanoista "comment back", eli tällä kommentilla pyritään saamaan julkkis kommentoimaan kommentoijan kuvaa.

Lue myös: Kim Kardashian esti käärme-emojin käytön Instagram-kommenteissaan - mistä on kyse?

Lähde: Bustle

Kilpailut

Uusimmat