Kuva: Instagram

Instagram-tähti huijasi 200 000 seuraajaansa - "Loin täydellisen minän"

20.03.2018 18:30 - Iiro Myllymäki

Suosittu bloggaaja ja somejulkkis halusi esimerkillään herättää ihmiset huomaamaan, miksi Instagram-postauksiin kannattaa suhtautua kriittisesti.

Tiedämme kyllä, että kaikki Instagramissa näkemämme ei ole täysin todellista. Asettelemme, muokkaamme ja kiillotamme elämämme näyttämään mahdollisimman täydelliseltä muiden silmissä. Silti tämä valheellisuus pääsee monesti unohtumaan, jolloin Instagramista tulviva täydellisten elämien kuvavirta saattaa alkaa ahdistaa.

Nyt eräs matkabloggaaja on rikkonut Instagram-illuusion ja tuonut näkyville sen, miten helppoa palvelussa on levittää jopa suoranaisia valheita. Carolyn Stritch latasi Instagramin lähes 200 000:lle seuraajalleen kuvan itsestään sängyssä juomassa teetä, ja kuvatekstissä nainen kertoi matkaavansa seuraavana päivänä Kalifornian Disneylandiin juhlimaan 22-vuotissyntymäpäiväänsä. Todellisuudessa nainen on 10 vuotta tätä vanhempi eikä hänellä ollut aikomustakaan lähteä Disneylandiin. Hän oli myös muokannut kasvojaan FaceTune-sovelluksella. Metro.co.uk kirjoittaa, että edes naisen äiti ei tajunnut tyttärensä muokanneen kasvojaan digitaalisesti. Jos kuva ei näy alla, klikkaa tästä.

Naisen seuraava kuva oli kuva hänestä Disneylandissa. Kuvassa Carolyn poseeraa Prinsessa Ruususen linnan edessä täysin yksin. Todellisuudessa nainen oli vain muokannut itsensä kuvaan kyseisestä linnasta. Katso kuva alta tai tästä linkistä.

Molemmat kuvat ovat keränneet yli 15 000 tykkäystä. Nainen paljasti huijauksensa blogikirjoituksessaan, jossa hän selittää, miten loi kuvilla itsestään täydellisen vaikutelman.

”Minulle Instagram on positiivinen juttu. Mutta tiedän, että se ei ole sitä monelle ihmiselle. Instagram on ilmeisesti täynnä hoikkia, varakkaita, iloisia, ekstroverttejä ja suosittuja ihmisiä – vähän kuin luomani ’täydellinen minä’”, Carolyn kirjoittaa.

Nainen myöntää, että ei hänkään ole ollut aiemmin täysin totuudenmukainen kuvissaan. Hän otattaa kuvia itsestään lukemassa kirjaa paikoissa, joissa hän ei todellisuudessa koskaan lue kirjaa. Joskus hänen pitelemänsä kahvikuppi on oikeasti tyhjä. Hän järjestää huonekalujaan uusiksi vain kuvia varten.

”Onko pahasta, että teen näin? En tiedä. Mutta sen tiedän, että otan tuollaisia kuvia, koska sellaisia kuvia tykkään itse katsella. Instagram on hyvä eskapismissa, inspiroimisessa ja tavoitteiden asettamisessa. Yritän laittaa noita ominaisuuksia kuviini, joita julkaisen”, nainen kirjoittaa.

Carolyn on saanut projektistaan paljon kiitosta.

”Upeaa. Kiitos, että muistutat meitä siitä, minkä helposti unohdamme: se mitä täällä näemme, on todennäköisesti uskottelua”, on naisen Instagram-päivitykseen kommentoitu.

”Todella nokkelaa! Ajattelinkin, että jokin tässä ei täsmää, ja rakastan sitä, miten hoidit tämän koko jutun”, kuuluu toinen kommentti.

”Kaikkea pitää kyseenalaistaa. Olen tajunnut, että vaikka jonkun elämä näyttäisi täydelliseltä ulospäin, kaikilla meillä on omat ongelmamme. Kuvanmuokkaus on opettanut minulle sen, miten todellisuutta voi muokata ja parantaa”, on myös kommentoitu.

Lue myös: Julkkisten Instagram-tilit täyttyvät "LB"-kommenteista - mitä ihmettä se tarkoittaa?

Lähde: Metro.co.uk

Kilpailut

Uusimmat