Uusi poseeraustrendi villitsee Instagramissa - monet myös suuttuneet

02.07.2018 16:15 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

"Migreeniposeerauksen" katsotaan vähättelevän kivuliasta sairautta.

Instagram-selfieissä vallitsee parhaillaan uusi trendi. Nyt muotivaikuttajat vannovat niin sanotun ”migreeniposeerauksen” nimeen. Poseerauksessa pidetään kättä kasvoilla ja vedetään samalla kasvojen ihoa hellästi ohimoa kohti. Migreeniposeeraus-termin lanseerasi meikkitaiteilija Nam Vo, joka näkee poseerauksessa monia hyviä puolia.

- Rakastan sitä, koska kädet kehystävät kasvoja kauniisti. Laitan mallini aina poseeraamaan tällä tavalla. Sillä tavalla pystyy myös esittelemään manikyyriään, Nam Vo on kertonut Ellelle.

Yhdet Instagramin vaikutusvaltaisimmista selfienottajista Kylie Jenner ja Gigi Hadid ovat molemmat ottaneet trendin haltuun.

Migreeniposeeraus-termi on kuitenkin herättänyt laajaa kritiikkiä. Monet painottavat, että kivuliaissa migreenikohtauksissa ei ole mitään kaunista. Migreenit voivat aiheuttaa voimakkaan päänsäryn lisäksi muun muassa pahoinvointia, näköhäiriöitä ja väsymystä. Monet migreenistä kärsivät ovat ottaneet kantaa uuteen poseeraustrendiin julkaisemalla omia ”migreeniposeerauksiaan” ja näyttämällä, miltä sairaus todellisuudessa näyttää.

Saatuaan paljon kritiikkiä migreenillä ratsastamisesta Nam Vo on pyytänyt anteeksi Instagramissa.

”Tämän ei ollut tarkoitus olla loukkaavaa. Teidän minulle jakamani kertomukset ovat koskettaneet minua syvästi. Rakastan teitä ja haluan, että olette onnellisia ja terveitä”, nainen kirjoittaa.

Lue myös: Pelastuslaitos varoittaa nuorten vaarallisesta uutuusleikistä: "Joku selfieistä voi olla viimeinen"

Lähteet: Metro.co.uk,  Metro.co.uk

Kilpailut

Uusimmat