Kuva: Shutterstock

Uneksitko usein olevasi raskaana? Lue, mitä kaikkea se kertoo elämäntilanteestasi

11.02.2019 21:15 - Emmi Moilanen

Jos heräät raskausunen jälkeen ahdistuneena, on mahdollista, että pelkäät ottaa uusia vastuita harteillesi.

Raskausunet ovat hyvin yleisiä, vaikka perheenlisäystä ei olisikaan vielä tulossa edes haaveilun tasolla. Bustle-sivusto haastatteli Lauri Loewenbergia, joka tulkitsee unia. Asiantuntijan mukaan raskausunet voivat osua kohdalle iästä ja sukupuolesta riippumatta.

- Jopa asiakkaanani käyneet miehet ovat kertoneet uneksineensa olevansa raskaana, Loewenberg kertoo.

Raskausunien sanotaan yleisimmin tarkoittavan sitä, että suunnittelet tai kaipaat jotakin uutta nykyiseen elämänvaiheeseesi. Aivan kuten oikeassa raskaudessa vatsassa kehittyy uusi elämä, mielesi synnyttää samankaltaisella tavalla uusia ajatuksia ja ideoita. Loewenberg suosittelee tutkailemaan omia tunnetilojaan hieman tarkemmin raskausunien jälkeen.

- Kysy itseltäsi, mikä on uutta, mitä on kehitteillä ja mikä lopputulema voisi olla.

Myös pelkoa vastuusta

Jos raskausunet tuntuvat ahdistavilta ja muuttuvat jopa painajaisiksi, on mahdollista, että pelkäät omien kykyjesi riittämättömyyttä.

- Raskausunen myötä alitajuntasi viestittää, että jotakin on työn alla. Kypsyttelet ja suojelet asiaa, jotta yltäisit parhaimpaan mahdolliseen lopputulokseen, Lowewnberg selittää.

Tosielämässä lapsen saaminen merkitsee vastuun lisääntymistä, joten painajaisiksi muuttuneet raskausunet voivat merkitä sitä, että olet ahdistunut vastuun määrästä nykyisessä elämäntilanteessasi.

”Jos et yritä tulla raskaaksi, mutta uneksit asiasta usein, unet voivat symboloida uusia vastuualueitasi,” unentulkintaan erikoistunut Dream Moods -sivusto kertoo.

Lue myös: Rakastatko nukkumista? 6 asiaa, joihin todennäköisesti samaistut

Lue myös: 7 tapaa, joilla parannat unenlaatuasi – oletko jo kokeillut?

Lue myös: Tutkimuksen mukaan riittävä uni tekee ihmisestä viehättävämmän - katso mikä on sopiva määrä

Lähde: Bustle

Kilpailut

Uusimmat