Kuva: Pixabay

7 tapaa, joilla parannat unenlaatuasi – oletko jo kokeillut?

21.04.2018 13:15 - Senja Rapila

Voit monella tapaa vaikuttaa siihen, kuinka hyvin nukut yöllä.

Jos olet taistellut nukahtamisvaikeuksien tai huonon unenlaadun kanssa, kannattaa kokeilla muutamia The Guardian -sivuston listaamia vinkkejä unenlaadun parantamiseen.

Voit lukea ne alapuolelta.

1. Tieto on voimaa. Unta seuraavat laitteet voivat auttaa sinua seuraamaan unesi laatua, jos et onnistu antamaan kropallesi tarpeellista aikaa lepoon

2. Yksi parhaimmista keinoista parantaa unen laatua on se, jos pitää unirytmin säännöllisenä.

3. Älä nuku liian pitkiä päiväunia. 10-20 minuuttia lounaan jälkeen on hyvä aika, mutta jos nukut pidemmät päiväunet varsinkin myöhään iltapäivällä tai illalla, se voi vaikuttaa unesi laatuun negatiivisesti.

4. Vaikka saattaisit ajatella, että illalla parit hömpsyt auttavat nukahtamaan paremmin, ei se ole totta. Alkoholi auttaa sinua nukahtamaan nopeammin, mutta REM-unen laatu huononee. Älä myöskään juo kahvia vähintään kuutta tuntia ennen nukkumaanmenoa.

5. Himmennä valot ennen nukkumaanmenoa, jos haluat, niin voit viettää iltaa kynttilänvalossa. Tietokoneen, kännykän ja tabletin valo vaikuttaa myös siihen, ettet pysty nukahtamaan.

6. Tutkimuksissa on todettu, että treenaaminen auttaa nukkumaan paremmin. Säännöllinen liikunta päivän tai illan aikana parantaa unta, mutta älä tee hikitreeniä kahta tuntia ennen nukkumaanmenoa.

7. Varmista, että sänkysi on mahdollisimman mukava. Hanki oikeanlaiset tyynyt ja peitot, ja mikäli tykkäät nukkua mahdollisimman pimeässä, ehkä olisi aika hankkia pimennysverhot.

Lähde: The Guardian

Lue myös: Rauhoittava hengitystekniikka takaa nopean nukahtamisen – kokeile jo tänään

Lue myös: Nukuitko jälleen huonosti? 5 mahdollista syytä, jotka valvottavat sinua öisin

Lue myös: Uudenlainen unihäiriö yleistyy - ethän sinä kärsi orthosomniasta?

Kilpailut

Uusimmat