Kuva: Shutterstock

MTV: Elixian maajohtaja kritisoi viranomaisten toimintaa: "Hirveästi vastakaikua ei ole tullut"

22.04.2020 15:45 - Iiro Myllymäki

Kuntosalikeskus Elixia avaa ovensa perjantaina puolentoista kuukauden tauon jälkeen.

Tiistaina uutisoitiin, että kuntosaliketju Elixia avaa salinsa uudelleen perjantaina. Elixia päätti sulkea kaikki salinsa Pohjoismaissa maaliskuun 12. päivä koronavirustartuntojen leviämisen ehkäisemiseksi. Salit avataan nyt uudelleen, koska sosiaali- ja terveysministeriö (STM) on todennut epidemian leviämisen hidastuneen ja Uudenmaan sulkukin on purettu, Elixia kertoo tiedotteessaan.

Elixian maajohtaja Jussi Raita kommentoi MTV Uutisille, että viranomaisten ohjeistuksissa asian tiimoilta olisi ollut selventämisen varaa.

- Olemme viime viikkojen aikana olleet useasti yhteydessä STM:ään, työ- ja elinkeinoministeriöön ja THL:äänkin, emmekä ole saaneet sieltä minkäänlaista tietoa, että kuntosalien aukioloa oltaisiin jatkossakaan kieltämässä. Valitettavasti yhteistyöyritykset viranomaisten kanssa eivät ole tuoneet meille hirveästi lisäohjeistusta, Raita sanoo.

- Olemme kovasti olleet heihin yhteydessä, ja hirveästi vastakaikua sieltä ei ole tullut, Raita jatkaa.

Jussi Raita huomauttaa, että suurin osa kuntosaleista on ollut hänen tietojensa mukaan normaalisti auki koronakriisin aikanakin.

Elixia ottaa käytännöissään huomioon poikkeusajan, kun salit avataan. Siivoamista tehostetaan, saunaosastot on poissa käytöstä ja ryhmäliikuntatuntien osallistujamäärä rajataan maksimissaan yhdeksään liikkujaan ohjaajan lisäksi.

Maajohtaja Jussi Raidalla on hyvä luotto siihen, että Elixialla käyvät noudattavat turvallisuusohjeistuksia.

- Suomalaiset ovat erittäin hyviä noudattamaan näitä ohjeita, Raita sanoo.

Voit katsoa Jussi Raidan koko haastattelun alta.

Lue myös: Teholiike, joka takaa vahvemmat vatsalihakset - katso kuinka teet sen oikein

Lue myös: Montako kertaa viikossa on käytävä salilla, jos haluaa näkyviä tuloksia? Personal trainer vastaa

Kilpailut

Uusimmat