Kuva: AOP

Jenni Kokander lähti maski kasvoillaan ostoksille ja järkyttyi: "Älä ole minulle vihainen"

10.05.2020 12:15 - Henna Koste

Suosikkinäyttelijä kertoi tuoreen kokemuksensa Instagramissa.

Kangasmaskit ovat puhuttaneet tänä keväänä koronaviruksen johdosta. Kerroimme hiljattain monien suomalaisbrändien valmistavan nyt kovaa vauhtia kangasmaskeja kuluttajille sekä hoitohenkilökunnalle

Lukuisista sarjoista, kuten Putouksesta ja Masked Singer Suomi  -ohjelmasta tuttu näyttelijä Jenni Kokander jakoi oman kokemuksensa Instagram-tilillään. Kuvassa Kokander poseeraa kangasmaski kasvoillaan, äitienpäiväkukat sylissään. Hän kuvailee kertomuksessaan omia sekä muiden ihmisten reaktioita kangasmaskiin ja koronaan liittyen. 

"Kävin tänään kolmessa paikassa. Ensin täpötäydessä puutarhakaupassa, josta puikahdin pihalle paniikissa. Ihmiset seisoivat vierivieressä ja tunkeilivat toistensa yli. Paikalla oli kokonaisia perheitä ja jonot kiemurtelivat kaukana kassoista ja ihmiset hengittivät toistensa niskaan. Iloinen puheen sorina täytti hallin. Sadoista ihmistä näin yhdellä maskin ja minua katsottiin kuin ilonpilaajaa, tai pahanilmanlintua", Kokander kirjoittaa.

Hän jatkaa, että matka jatkui K-kauppaan, josta hän etsi pioneita.

"Kaupassa oli hyvin tilaa, eikä kukaan katsonut maskiani halveksien. Sain ihanat kukat ja myyjältä ystävällisen hymyn pleksin takaa. Reissuni päämäärä ja tarkoitus oli viedä mummille äitienpäiväkukat ja lasten tekemät kortit. Kun sitten seisoin mummin rappukäytävässä ja katselin hänen suloista olemustaan ovenraosta tunsin samaan aikaan kuristavaa ikävää ja suurta onnea. Hän on turvassa ja vielä tulee se päivä kun saamme rutistaa toisiamme. Toivoisin kovasti että selviäisimme tästä kriisistä mahdollisimman pienillä tappioilla. Tarkoitetaan tappiolla sitten mitä tahansa", Kokander jatkaa.

"Kun tänään yritin paniikissa selvittää tietäni ulos täpötäydestä puutarhakaupasta, en niinkään pelännyt koronatartuntaa, vaan ihmisten ihmetystä ja vihamielistä suhtautumista, kun sinkoilin maskeineni enkä osannut ottaa rennosti. Minä pelkään ja teen siksi ratkaisuja oman elämäni suhteen, mutta yritän myös ymmärtää, että kaikki eivät koe samoin. Elämäntilanteita on niin monia erilaisia. Oikeaa tapaa kokea tämä tilanne ei ole! En kadehdi päättäjiä, jotka joutuvat vetämään suuret linjat ja kantamaan valtavan vastuun. Parhaiten ajattelen tukevani heitä, kun en itse yritä ratkaista tilannetta muiden kuin itseni puolesta. Minä haluan pitää maskia ja olla mahdollisimman pienissä porukoissa. Se on minulle mahdollista ja koen sen helpottavan pelkoa ja ahdistusta. Älä ole minulle vihainen siksi! Yritetään pysyä yhdessä ja ymmärtää toisiamme", Kokander alleviivaa.

Lue myös: Tutut suomalaisbrändit valmistavat nyt kangasmaskeja hurjaa vauhtia - katso, miltä ne näyttävät

Lue myös: Mies esitteli, kuinka teet kangasmaskin minuutissa - katso paljon puhuttanut video

Kilpailut

Uusimmat