Tuure Boelius vastasi Päivi Räsäsen twiittiin avoimella kirjeellä: "Miten edes kehtaat?"

10.09.2020 14:30 - Henna Koste

Artisti Tuure Boelius avasi sanaisen arkkunsa Instagramissa.

Kansanedustaja Päivi Räsänen, 60, on aiheuttanut kohun Twitter-päivityksellään Pride-viikolla. Twitterissä Räsänen sanoo, että kyse on LGBT-ideologiasta, jonka on tarkoitus murtaa ihmiskunnan historian ja jatkuvuuden perusta: lapsen oikeus äitiin ja isään sekä omaan synnynnäiseen sukupuoleensa. Räsäsen Twitter-postaus on saanut arvatenkin ristiriitaisen vastaanoton.

Räsäsen päivitys on saanut myös artisti Tuure Boeliuksen, 19, avaamaan sanaisen arkkunsa. Boelius on julkaissut yhteiskuvan kera avoimen kirjeen Räsäselle Instagramissa. Boelius on valittu 16-vuotiaana Vuoden homoksi ja hän on puhunut julkisuudessa paljon tasa-arvon puolesta.

"Tämä on avoin kirje Päivi Räsäselle. Kun tulin 13-vuotiaana pyytämään kanssasi yhteiskuvaa olit mulle ”TVstä tuttu”, mutta jos olisin silloin tiennyt miten ahdasmielistä maailmankuvaa ajat ja edistät, en olisi edes katsonut sinua päin. Miten edes kehtaat käyttää vaikutusvaltaasi hyväksi näin ihmisoikeuksia sortavan asian puolesta? ", Boelius kirjoittaa.

Hän toteaa Räsäsen ymmärtäneen Priden merkityksen täysin väärin. Hän myös muistuttaa, että pääasia on, että lapsella on turvallinen koti ja rakastavat vanhemmat - sukupuoleen katsomatta.

"Ystäväpiirissäni on trans-sukupuolisia ihmisiä ja voin sanoa, että ainut mikä heitä murtaa on kaltaistesi mielipiteet ja Suomen epäoikeudenmukainen translaki. Käytät päivityksissäsi hashtagia sananvapaus. Sananvapaus ei ole peruste hyökätä ihmisoikeuksia vastaan, eikä ihmisoikeudet ole mielipideasioita!", Boelius kirjoittaa.

Lue Boeliuksen kirjoitus alta.

Alle tunnissa Boeliuksen Instagram-postaus on herättänyt paljon keskustelua ja kommentointia. Muun muassa näyttelijä Kirsi Ylijoki, laulaja Nelli Matula sekä kunnallispoliitikko ja näyttelijä Jasmin Hamid ovat kiitelleet Boeliusta kirjoituksesta.

Helsinki Pride-viikkoa vietetään 7.-13. syyskuuta. Tavoitteena on poistaa kulttuuriin, kieleen sekä yhteiskunnan rakenteisiin, arvoihin ja normeihin sisältyvää eriarvoisuutta. Koronatilanteen vuoksi Helsinki Prideä ei vietetty kesäkuussa tavalliseen tapaan. Tällä kertaa Pride-viikon huipennus on lauantaina Kaapelitehtaalta striimattava Pride-konsertti, joka nähdään livenä kello 16-18. Ihmisiä on myös kannustettu tulevana lauantaina juhlimaan suuren kulkueen sijaan pienemmissä porukoissa, puistoissa tai kodeissa Pride-hengessä. 

Lue myös: Sateenkaariväelle julkaistiin oma nettideittiopas, jonka turvallisuusohjeet voivat yllättää

Uusimmat