Kuva: Shutterstock

Nesterajoituksia koskeva sääntö muuttuu Helsinki-Vantaan turvatarkastuksissa

26.06.2023 17:15 - Sanni Seppä / sanni.seppa@bauermedia.fi

Jatkossa käsimatkatavaroihin saa pakata enintään kaksi litraa nesteitä matkustajaa kohti.

Helsinki-Vantaan käsimatkatavaroissa sallittujen nesteiden määrä nostetaan kahteen litraan matkustajaa kohti, tiedottaa lentoasemayhtiö Finavia. Uusi vaivattomampi linjaus tulee voimaan 28. kesäkuuta. Lentoasemalle on asennettu lisää moderneja turvatarkastuslaitteita, joiden ansiosta yli sadan millilitran kokoiset nestepakkaukset ovat tästä edes sallittuja. Käytännössä siis esimerkiksi litran vesipullon kuljettaminen käsimatkatavaroissa on jatkossa mahdollista. 

Finavian stressittömämpään turvatarkastukseen tähtäävä kehityshanke on nyt saatu valmiiksi. Uudistustyö on toteutettu kahdessa vaiheessa. 

Ensimmäisessä vaiheessa kesällä 2022 Finavia avasi Helsinki-Vantaalle kokonaan uuden turvatarkastuksen. Uusien huipputeknologiaa hyödyntävien läpivalaisulaitteiden ansiosta nesteitä ja elektroniikkaa ei ole enää tarvinnut ottaa pois käsimatkatavaroista.  

Nyt uudistuksen toinen vaihe toteutuu kesäkuussa 2023, kun Helsinki-Vantaalle asennettiin kaksi linjastoa lisää ja koko kymmenen linjaston turvatarkastus on valmis. Uusi teknologia mahdollistaa sen, että nesterajoitukset on voitu nostaa kahteen litraan matkustajaa kohti.  

Finavian turvatoiminnoista vastaava johtaja Ari Kumara painottaa, että uudet laitteet ovat käytössä ainostaan Helsinki-Vantaan lähtöaulan turvatarkastuksessa. Finavian maakuntalentoasemilta lähteviä matkustajia ja Helsinki-Vantaan vaihtomatkustajien turvatarkastuksen kautta kulkevia matkustajia koskevat vanhat nesterajoitukset. 

Lue myös: Kaupan maitohyllyillä voi törmätä uuteen pakkausmerkintään - tiedätkö, mistä ELVI-merkki kertoo?

Lue myös: Suomen paras hampurilaisravintola valittiin - katso top 10 -lista

Lue myös: Miltä kuulostaisi nelipäiväinen työviikko? Siitä saatetaan pian keskustella

Lähde: Finavia

Kilpailut

Uusimmat